REKLAMI GEÇ

Erdoğan, kendisini 1. yapmayan Denizli’ye küs mü?

Erdoğan, kendisini 1. yapmayan Denizli’ye küs mü?

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak görevi Abdullah Gül’den devralan Recep Tayyip Erdoğan, yurt gezilerine çıkacağını, bu gezilere de kendisine en yüksek oyu veren illerden başlayacağını açıkladı. Erdoğan’ın bu sözleri “Birinci olarak çıkamadığı aralarında Denizli’nin de bulunduğu illere küskün mü?” sorusunu akıllara getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2014 Cuma, 12:06

Çankaya Köşkü’nün yeni sahibi Erdoğan, ayağının tozuyla bir resepsiyon verdi. Bu resepsiyonda Erdoğan, HDP milletvekilleri ile sohbet ederken; Sırrı Sakık, belediye başkanı olduğu Ağrı’ya, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de memleketi Adıyaman’a davet etti.

Önder’in daveti üzerine Erdoğan, yakında 10 Ağustos’ta kendisine en yüksek oy veren illerden başlamak üzere yurt gezisine çıkacağını söyledi. Erdoğan’ın bu sözleri, “birinci sırada çıkmadığı illere gitmeyecek mi?” yorumlarına neden oldu.

Denizli’de yüzde 49.63 ile çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu en fazla oyu alan isim olmuştu. Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 47.09 ile yarışı ikinci sırada tamamlamış, HDP’li Selahattin Demirtaş da yüzde 3.28’de kalmıştı.

10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Erdoğan 54 ilde birinci olmuştu. Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ise Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Hatay, İzmir, İçel, Kırklareli, Manisa, Muğla, Osmaniye ve Tekirdağ’da birinci çıkmıştı.

Ağrı, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van’da da HDP adayı Selahattin Demirtaş birinci olmuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı