REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli programı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak Çardak’a indi. Burada törenle karşılanan Erdoğan, helikopter ile kente geçmek üzere yeniden havalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2017 Cuma, 12:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli programı başladı. Denizli ziyareti için Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Çardak’a inen Erdoğan, karşılamanın ardından helikopter ile kente geçti.

Saat: 12.20
İLK GELEN ALBAYRAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Denizli ziyaretine katılacak bakanlar da kente gelmeye başladı. Denizli’ye ilk gelen isim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, aynı zamanda Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak oldu. Havalanı’nda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından karşılanan Berat Albayrak, alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişini bekliyor.

Saat: 12.30
HAVAALANI’NDA DA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ VAR
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı uçağı ile ineceği Çardak Havaalanı’nda geniş güvenlik önlemi alındı. Havaalanı çevresi polis tarafından çevrelendi, akredite olmayan kimsenin alana geçişine izin verilmiyor.

Saat: 12.40
ERDOĞAN ÇARDAK’A İNDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak Çardak Havaalanı’na indi. Burada resmi törenle karşılanan Erdoğan, ardından kendisini kente getirecek olan helikoptere bindi. Helikopter havalandı.

Saat:13.05
HELİKOPTER STADA İNDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ı Çardak’tan Denizli’ye getiren helikopter Atatürk Stadı’na indi. doğan, buradan Cuma namazını kılacağı yeni Cami’ye geçmek üzere özel otobüse bindi. Erdoğan’ın namaz öncesi Büyükşehir Belediyesi’ne gelmesi bekleniyor.

Saat: 13.14
ERDOĞAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Belediye girişinde çiçeklerle karşılanan Erdoğan halkı uzaktan selamladı. Erdoğan cuma vaktini Büyükşehir Belediyesi’nde bekleyecek.

Saat: 13.24
BAYILANLAR VAR
Miting alanına gelenlerin çoğunluğunu gençler ve öğrenciler oluşturuyor. Kadınlar ile erkekler farklı alanlarda bekliyor, kadınlardan bazıları kalabalık ve sıcak nedeniyle bayıldı. 112 ekipleri bayılan fenalık geçiren kadınlara müdahale ediyor.

Saat: 13.40
ERDOĞAN YENİ CAMİ’YE GEÇTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kılmak üzere Yeni cami’ye geçti. Cami içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Saat: 13.58
MEYDANDA HEYECAN ARTIYOR
15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekleyen kalabalığın heyecanı artıyor. Sıcak nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşansa da heyecan dorukta. Kalabalık zaman zaman tekbir getiriyor, zaman zaman da Erdoğan lehine sloganlar atıyor.

Saat: 14.10
20 KİŞİYE MÜDAHALE EDİLDİ
Miting başlamadan yoğunluk ve sıcak nedeniyle fenalaşanların sayısı her geçen dakika artıyor. Şu ana kadar 2’si erkek 20 kişi fenalaştı, sağlık ekipleri müdahale etti.

Saat: 14.19
ERDOĞAN CAMİ’DEN ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Yeni Cami’de kıldı. Erdoğan’ın camiden çıkmasıyla alan hareketlendi.

Saat: 14.23
ERDOĞAN’IN MİTİNGİ BAŞLIYOR
Erdoğan, cuma namazının ardından mitingin yapılacağı 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na geçti, miting başladı. Erdoğan’ın gelişiyle birlikte alanı dolduranların coşkusu da arttı. Çalınan “Evet” şarkılarıyla alandakilerin coşkusu artırılmaya çalışılıyor.

Saat: 14.30
SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI İLE MİTİNG BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitingi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakika saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Mitingin ilk konuşmasını yapmak üzere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan platforma çıktı.

Saat: 14.35
“DENİZLİ ‘İYİ Kİ BÜYÜKŞEHİR OLMUŞUZ’ DİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Denizli mitingini Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan açtı. İlk konuşmayı yapan Başkan Zolan, “Bugün Denizli iyi ki büyükşehir olmuşuz diyor. Bugün açılışını yapacağımız 700 milyon liralık büyükşehir yatırımları Denizli’ye daha güç katacak” dedi.

Yapılan yatırımların detaylarını anlatan Başkan Zolan, bu hizmetlerin altına hep birlikte imzalar attıklarını söyledi. Erdoğan’ın Denizli’ye her gelişinde müjdelerle geldiğini belirten Başkan Zolan, “Bu emaneti bize verdiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

15 Temmuz akşamı 50 binin üzerinde Denizli halkının karanlık geceyi aydınlattığını ve Erdoğan’ın çağrısıyla meydana çıktığını belirten Başkan Zolan, “Sizin liderliğinizde o gece darbeye karşı koyduk. Yine sizin liderliğinizde çok daha önemli hizmetlere imza atacağız” dedi.

Saat: 14.44
VALİ ALTIPARMAK: “DENİZLİ 15 TEMMUZ’DA MEYDANLARI DOLDURDU”
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, tören alanında yaptığı konuşmasında Denizlililerin Kurtuluş Savaşı’nda Ahmet Müftü Hulisi Efendi’nin çağrısı üzerine meydanları doldurmasına vurgu yaparak, “Denizli halkı nasıl o tarihte Ahmet Hulusi Efendi’nin çağrısıyla meydanları doldurduysa, 15 Temmuz akşamı da sizlerin çağrısıyla meydanları doldurdu” diye konuştu. Vali Altıparmak, Denizli’de 2003 yılından bu yana 11 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirildiğini de söyledi.

Saat: 14.54
ON BİNLER KABİNENİN EFESİ DİYE TEMPO TUTUNCA…

Vali Altıparmak’ın ardından konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Denizli’ye resmi olarak 25. Defa geldiğini söyledi. Erdoğan’ın bu denli ziyaretinin Denizli’ye verdiği önemin göstergesi olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, 13 yıl önce 20 Mart günü Denizli mitinginde verilen sözleri hatırlattı ve mitinge katılan Erdoğan’a dönerek “Bundan tam 13 yıl önce 20 Mart günü Denizli’deydiniz. Demokrasi Meydanı’ndaydınız. O gün tüm Denizli’yi dünya ülkeleriyle buluşturacak bir Denizli istiyoruz, Denizli vizyon şehir olsun istiyoruz demiştiniz. Sizlerin büyük desteğiyle Denizli’yi yalnızca Ege’nin vizyon şehri değil Türkiye’nin parlayan yıldızı yaptık” diye konuştu.

Konuşmasının büyük bir bölümünde miting alanını dolduran kalabalığa sorular yönelten Zeybekci, her sorusunun karşılığında “Evet” yanıtını aldı. “Denizli’nin Avrupa’nın bile parmakla gösterilen bir şehir oldu mu? Tüm bunlara sebep olan bize güç veren bir tek kişi var, O kim?” diye sorular yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Denizli’nin hiçbir talebini geri çevirmediğinin altını çizen Bakan Zeybekci, “Ne zaman Denizli için kapısını çalsak bizi hiçbir kez boş çevirmedi. Denizli’nin horozları ne istiyorsa alsınlar helali hoş olsun dedi her zaman” diyen Bakan Zeybekci, Erdoğan’a hemşerileri adına bir kez daha teşekkür etti.

Bakan Zeybekci, mitinge olan ilgiden dolayı mutluluğunu da gizlemedi ve kalabalıklara “Denizli bugün muhteşem, Denizli bugün her zamankinden çok daha güzel. Denizli bugün tarih yazıyor, destan yazıyor. Allah sizden razı olsun” diye seslendi.

Partililerinden 16 Nisan için “Evet” sözü de alan Zeybekci, “Cumhurbaşkanımız nasıl gece gündüz bu millet için çalışıyorsa Denizli seferberliği için sizleri de gece gündüz çalışmaya davet ediyorum” dedi.

Mitinge katılan partililer bir ara “Kabinenin efesi” diye slogan atmaya başlayınca müdahale eden Bakan Zeybekci, gülümseyerek “Kabinenin efesi diyerek başıma iş açmayın şimdi. Türkiye’nin bir tane efesi vardır. O da Cumhurbaşkanımız” diye konuştu.

Bakan Zeybekci konuşmasını mitinglerinde kendisiyle özdeştirdiği“Zindandan Mehmet’e mektuplar” şiirini okuyarak bitirdi.

Saat 16.05
“İKİ YIL ARADAN SONRA YENİDEN SİZİNLEYİM”
Yoğun alkış ve sloganlar eşliğinde platforma çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına iki yıllık bir aranın ardından bir kez daha Denizli’de olmanın, Denizlililerle kucaklaşmanın memnuniyeti içinde olduğunu belirterek başladı.

Denizli’nin bağısızlığın, özgürlüğün, hürriyetin kıymetini iyi bildiğini belirten Erdoğan, “Düşmanın İzmir’den başlayarak Anadolu’nun işgaline karşı en güçlü tepkiyi verenlerden biri de Denizli’dir. ‘Bu tecavüze karşı hareketsiz kalmak din ve devlete ihanettir’ diyen Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin çağrısıyla Denizli milli mücadeleye katılmıştır. Denizli düşman işgaline uğramamıştır ama milli mücadelede en ön safta yer almıştır. Malazgirt Zaferi’nden sonra bu toprakları bizlere vatan yapanların izinden giden Denizli halkı, terörle mücadelede de yiğitliğini açıkça ortaya koymuştur” dedi.

“16 ŞEHİDİMİZ VAR”
Son dönemlerde yürütülen terörle mücadele ile 15 Temmuz darbe girişiminde Denizli’nin 16 şehit verdiğini belirten Erdoğan, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz” dedi

“16 NİSAN’DA TARİHİ BİR TERCİH ORTAYA KONACAK”
Türkiye’nin 16 Nisan’da tarihi bir tercihte bulunacağın ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapacağımız iş gayet basit. Ülkemizin eski yönetim şekliyle mi devam edeceğinin, yoksa yeni bir yönetim şekline mi geçileceğin tercihini yapacağız. Mesele bu, eski mi yeni mi?” diye sordu.

Eski yönetim şeklinde hükümetlerin mecliste kurulduğunu anlatan Erdoğan, “Bir parti tek başına çoğunluğu elde etmişse mesele yok, bir parti çoğunluğu elde edememişse o zaman yandık demektir. Bu durumda partilerin koalisyon kurması gerekiyordu. Bu koalisyonu otellerde milletvekili pazarı açarak kuruyorlardı. Medya patronlarının hükümet kurup yıktığını hatırlayan çoktur. 1970’li yıllarda hükümetlerin ortalama ömrü 9 aydı. 1990’lı yıllarda 14 ay. 1950’den bu yana da her 16 ayda bir hükümet değişti. 9 ayda 16 ayda hükümetlerin kurulup indiği bir ülkede istikrar olur mu? 1960 darbesinin ardından ülkemizde öyle bir sistem kurulmuş ki, cumhurbaşkanı ile başbakan adeta birbirlerini yemiş” dedi.

Gazi Mustafa Kemal’in İnönü’yle kavgalı olduğunu ve istifasını bile istediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne zamanki Menderes geldi, ondan sonra istikrar geldi” dedi.

“Ana muhalefetin başındaki zat ‘herkes uzaya giderken Türkiye ne yapıyordu?’ diye soruyor ya, Türkiye koalisyon ile cumhurbaşkanı-başbakan kavgalarıyla uğraşıyordu” diyen Erdoğan, Türkiye’nin 15 yıldır kalkındığını kaydetti.

Erdoğan, “Herkes uzaya giderken bunların meşgul oldukları şey Gezi parkında oynamaktı. Bizler ülkemizi sıçrattık. Denizli 15 yıl önce neydi, bugün ne oldu. Bakın ben başbakan değildim, Gül başbakandı. Aydın’a geldim. Aydın Denizli arası 105 kilometrelik bölünmüş yol sorunu vardı. Söz verdim, Aydın-Denizli arasını bölünmüş yol yaptık.Yol medeniyettir dedik, yolları yaptık. Biz ise eğitim sisteminde neler yaparız, üretimde ne yaptık. 75 üniversitemiz varken, sayıyı 181’e çıkardık. Şu anda üniversitesi olmayan il yok. Bununla kalmadık, üniversitelerdeki öğrencilerimizi dilenci durumuna düşünüyorlardı. Onlara ciddi rakamlarla burslar vermeye başladık. Kim müracaat ederse eli boş döndürmedik. En fazla payı milli eğitime ayırdık. Derdimiz başka. Derdimiz insan, her şey insan için, her şey Türkiye için, diğerleri boş” dedi

“AVRUPA’DA ÖZGÜRLÜK YOK“
Almanya’da, Hollanda’da, İsviçre’de, Belçika’da demokrasi olmadığın savunan Erdoğan, “Bunlarda özgürlük adına bir şey yok, inanç özgürlüğü adına bir şey yok. Bizim Avrupa’daki mabetlerimizin duvarlarına gamalı haç yapıyorlar. Ey devlet sen nerdesin, neden müsaade ediyorsun? Camilerin camı çerçevesi iniyor, siz neden takip etmiyorsunuz? Birçok vatandaşımız Avrupa’da öldürüldü, hala neticesi yok” dedi.

“NEDEN HAYIR DEDİKLERİNİ BİLMİYORLAR”
Ulaşımda 79 senede 6.100 kilometre bölünmüş yol yapıldığın, 14 senede 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını belirten Erdoğan, “Halep ordaysa arşın Denizli’de. 25 havalimanı 59 oldu, medeniyet bu. Bu hayırcılar var ya bir garip. Herkes oyunda serbesttir ama 15 Temmuz şehitler köprüsü yapılırken bunlar hayır diyordu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne de hayır diyorlardı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün temeli atılırken de hayır dediler. Bunlar neden hayır dediklerini bilmiyorlar. Şimdi de farkında değiller” dedi.

“HAYIR DİYENE DE SAYGI DUYARIZ AMA”
Biz hayır diyene, evet diyene saygı duyduğumuz gibi saygı duyarız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kandildeki PKK terör örgütünün başındaki hayır diyor, İmralı’daki, Pensilvanyadaki hayır diyor. Hayır diyenlerin bunu iyi düşünmesi lazım. Ben kimlerle beraberin diye düşünmeli. Kişi sevdikleriyle beraberdir” diye konuştu.

“DERDİMİZ KAVGA DEĞİL”
Ne içerde, ne de dışarıda kavga etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama milletimize karşı sorumluluğumuz var. Umudunu bize bağlamış tüm soydaşlarımızın hakkını hukukunu savunmak mecburiyetindeyiz. Bu millet varsa biz de varız. Ülkemizin bütünlüğüne halel gelirse, o zaman kıyamet hepimiz için kopmuş demektir” dedi.

“DEĞİŞİKLİK TAYYİP İÇİN DEĞİL”
Bugüne kadar ülkenin ve milletin kötülüğüne yol açacak hiç bir tasarruflarının olmadığını söyleyen Erdoğan, “Hayata geçirdiğimiz projelerden herkes yararlanmıyor mu? Yüreğimiz milletimizin tamamı için atmıyor mu? Alın terimiz herkes için dökülmüyor mu? Bu anayasa değişikliğinin de tüm halkımız için faydalı olacağına inanmasak böyle bir reformun arkasında niye duralım? Milletiyle, hükümetiyle uyum içinde çalışan bir cumhurbaşkanı olarak kendim için bir şey istiyor olabilir miyim? Bazıları diyor ki Tayyip iyi de ondan sonra ne olacak. Bu Tayyip Erdoğan için yapılan bir sistem değişikliği değil, biz eski köhne sistemi bir kenara koyalım, yeni bir sistem getirelim istiyoruz” dedi.

“Tayyip Erdoğan fani, bugün var yarın yok” diyen Erdoğan, “Öyle bir sistem kuralım ki, kim gelirse gelsin bu sistem ile ülkeyi çok daha ileriye taşıyacak bir yapıya kavuşsun. Tek amacım ülkemi ve milletimi güçlendirecek bir yönetim kazandırmaktır. Yeni sisteme göre seçimler 2019’da yapılacak. Partim beni aday yapar, milletim teveccüh gösterirse beraber yürürüz. Başta birine teveccüh gösterirse o yönetir. En büyük güvencem milletimdir. Milletin yarısından fazlasının teveccühünü kazanmak kolay değil. Bunun için milletle bütünleşmeniz gerekiyor. Aksi halde sandıktan çıkamazsınız. Karşı çıkanlar bu sistemde milletin kendilerine teveccüh etmeyeceğini biliyorlar, onun için istemiyorlar” dedi.

“16 NİSAN KIRILMA NOKTASIDIR”
Referanduma 23 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan, “16 Nisan bunun kırılma noktasıdır. Türkiye 1923 yılında rejimi Cumhuriyet olarak belirlemiştir. Halkın yönetimi haline gelebilmemiz biraz zaman aldı. Demokrasiyi, hukuk devletini benimsedi, özümsedi. Bizim de hedefimiz Türkiye’yi daha ileriye taşımaktır. Bugünlere demokrasiyle geldik, bundan sonra da yolumuza demokrasiyle devam edeceğiz. Aksi yönde bir tehditle karşılaşırsak, 15 Temmuz’da olduğu gibi en önde biz yer alırız. Milletimizle el ele verip, ölümüne mücadele ederiz” dedi.

“18 MADDE İÇİN 180 YALAN SÖYLÜYORLAR”
16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğinin 18 maddeden oluştuğunu belirten Erdoğan, “180 tane yalan uydurdular, dere tepe gezip onları anlatıyorlar. Badırdayıp duruyorlar. Gelin ilk defa sivil siyaset eliyle yapılan anayasaya Türkiye’yi kavuşturalım dedik, CHP kaçtı. Bunlar ekmeden biçmeye alışmışlar, sorumluluk denince sıvışıyorlar. Türkiye’nin meseleleri kaçarak bitmiyor, ter dökeceksin, bedel ödeyeceksin. İstanbul’a hizmetin bedelini demir parmaklıkların arkasında ödedim. Elini sıcak sudan soğuk suya sokmayacaksın, hem de sürekli itiraz edip, kendinize paye çıkarmaya çalışacaksınız” dedi.

“16 NİSAN’DA GÖZÜM DENİZLİ’DE OLACAK”
Halk oylaması gecesi gözünün Denizli’nin oylarında olacağını belirten Erdoğan, “Tarihi bir oranla Türkiye’yi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine taşımanızı istiyorum. 16 Nisan ülkemiz için yeni bir milat olsun” dedi.

Saat: 16.10
ZOLAN SANCAĞI ERDOĞAN’A VERDİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz gecesi belediye balkonundan salladığı Denizli Sancağı’nı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etti. Erdoğan sancağı üç kez öperek teslim aldı. Zolan’ın Erdoğan’a verdiği sancak, Denizli’de Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlatan Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin o anlamlı ve çok özel günde taşıdığı sancağın birebir kopyası.

Saat: 16.20
İŞADAMLARINA YEŞİL PASAPORTLARI VERİLDİ
Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatçı işadamlarına yeşil pasaportlarını verdi. Menderes Tekstil’den Rıza Akça, Nesa Tekstil’den Nevzat Özel, Başak Metal Ticaret’ten Hüseyin Erikoğlu, Ozan Tekstil’den Zafer Katrancı, Küçüker Tekstil’den Mustafa Küçüker ve Doksan Tekstil’den Kemal Özdemir yeşil pasaportlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. ,

Saat: 16.30
YATIRIMLARIN TOPLU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işadamlarına yeşil pasaport verilmesinin ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının toplu açılışına geçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı