REKLAMI GEÇ

63 yaşındaki hasta karaciğer nakli ile hayata tutundu

63 yaşındaki hasta karaciğer nakli ile hayata tutundu

PAÜ Hastaneleri, ikinci karaciğer naklini gerçekleştirdi. Manisa’da beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğeri, 63 yaşındaki Rabia Yıldırım’a nakledildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2018 Salı, 10:47

İlk karaciğer naklini Nisan ayında gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde ikinci karaciğer nakli ise 3 yıldır bekleyen hastaya başarıyla uygulandı.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Ekibi, Manisa’da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğerini 63 yaşındaki Rabia Yıldırım’a yaklaşık 5 saat süren başarılı bir operasyonla nakletti.

PAÜ Karaciğer Nakil Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın başkanlığındaki ekip tarafından yapılan operasyonun ardından hastanın ameliyattan sonra 5. günde taburcu olduğu ve sağlık durumunun oldukça iyi olduğu belirtildi. Operasyon ile ilgili bilgi veren Gökakın, ‘’Pamukkale Üniversitesi olarak ikinci kez karaciğer nakli operasyonunu başarı ile gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Bu hizmetin bölgemizde ve hastanemizde veriliyor olması çok önemlidir. Organ bağışı konusunda toplumumuzu duyarlı olmaya çağırıyorum. Deneyimli ekibimiz ameliyatın gerçekleştirilmesinden takibine kadar üst düzey bir hizmet vermektedir. Arkadaşlarımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Hastalarımıza sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 2. Karaciğer naklini gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli ekibini kutladığını ve bu konuda desteklerine devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı