REKLAMI GEÇ

Adet sancısına karşı egzersiz ve yoga önerisi

Adet sancısına karşı egzersiz ve yoga önerisi

Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Murat Gökhan Kinaş, kadınların sancılı geçen adet dönemleri için egzersiz ve yoga yapılmasını önerdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2015 Perşembe, 09:15

Dr. Murat Gökhan Kinaş, adet sancılarının kadınların korkulu rüyası olduğunu, ağrı şikayetlerinin adet gören kadınların yaklaşık yüzde 50’sinde görüldüğünü, bunun da kanamanın normal sınırlarda kalmasını sağlamak amacıyla ortaya çıkan rahim kasılmalarından kaynaklandığını belirtti.

“Adet sancıları çok şiddetli olup genel iyilik halini etkilemeye başlamışsa veya günlük yaşamı etkiliyorsa, mutlaka jinekolojik değerlendirme yapılmalı ve etkili bir tedavi uygulanmalıdır” diyen Dr. Kinaş, şikayetleri azaltmak için yapılabileceklerle ilgili şu önerilerde bulundu:

“Alt karın bölgesini ısıtmak bazı ağrı kesiciler kadar etkili bir yöntemdir. Ayrıca hiçbir yan etkisi de bulunmamaktadır. Egzersiz ve günlük aktivitelerin artışı adet sancısını tedavi ettiği çalışmalarda bulunmuştur. Yoga da bu seçeneklerden biridir. Bazı hastalar bu yöntemlerden fayda gördüklerini belirtmişlerdir. Çeşitli diyet ve vitaminlerin de adet sancısını azalttığı görülmüştür. Bunlardan bazıları düşük yağlı vejetaryen diyet, günlük alınan süt ve süt ürünleri, E vitamini,B1ve B 6 vitamini, balık yağı takviyeleri ve D3 vitaminleri sayılabilir. Bu önerilere rağmen hastanın şikayetlerinde gerileme olmazsa o zaman hasta kadın doğum uzmanına başvurmalı ve tedaviye başlanmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı