REKLAMI GEÇ

Alman Ermertz de PAÜ’yü tercih etti

Uzun süredir Denizli’de yaşayan Friedhelm Ermertz’in aort damarındaki genişleme, PAÜ Hastaneleri’nde yapılan başarılı bir girişimle tedavi edildi.

/ DENİZLİHABER / 14 Ocak 2008 Pazartesi, 01:00

Uzun yıllardan beri Denizli’de yaşayan Bay Ermertz, karın içerisindeki ana damarında aort anevrizması saptanması üzerine Pamukkale Üniversite Hastanesi’ne yatırıldı. Açık ameliyat riskli olduğu için aort damarındaki genişleme, damar içi stent yöntemi ile tedavi edildi. Klasik ameliyat yöntemi ile 10 gün kadar hastanede yatması gereken hasta, ertesi gün ayağa kalktı ve 2. günde taburcu edildi. İşlem, Doç. Dr. Baki Yağcı, Doç. Dr. Gökhan Önem, Doç. Dr. Hakan Erbay ve Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı tarafından gerçekleştirildi. İşlem sırasında ana damar ve bacak damarlarına 3 adet stent, hastanın kasıklarından girilerek yerleştirildi. Bu işlem sırasında hastaya genel anestezi verilmedi.

Bay Ermertz, daha öncede Pamukkale üniversitesinde yatarak tedavi gördüğünü ve bir Denizlili olarak Pamukkale Üniversitesi’ne ve hekimlerine büyük bir güven duyduğunu söyledi. Eşi Bayan Zeliha Ermertz yurtdışına ya da başka bir merkeze gitmeyi hiç düşünmediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı