REKLAMI GEÇ

“Bebek ve çocukları güneşin zararlı etkilerinden koruyunuz” uyarısı

“Bebek ve çocukları güneşin zararlı etkilerinden koruyunuz” uyarısı

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Özlem Özdemir, güneşin çocuklar üzerindeki zararlı etkileri olduğunu ve mutlaka korunmaları gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2017 Çarşamba, 11:23

Hava sıcaklığının arttığı bu günlerde, çocukların güneş ışınlarından korunması için uzman doktor uyarı geldi.
Güneşin, çocukların gelişimi için son derece faydalı etkilerinin yanında fazla maruziyete bağlı önemli zararları da olduğunu söyleyen Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Özlem Özdemir, “Güneşin çocuk gelişiminde faydalı etkileri (kemik gelişimi için önem taşıyan vitamin D’nin vücutta oluşumuna katkısı gibi) olmakla birlikte, yoğun ultraviyole ışına maruziyet zarara yol açmaktadır. Çocukluk dönemindeki aşırı güneş maruziyeti ve güneş yanıkları, erişkin dönemdeki cilt kanseri gelişiminde en önemli risk faktörüdür. Çoğu kişi, ömür boyu alacağı ultraviyole ışının yüzde 50’den fazlasını 20 yaşa kadar alıyor. Bu nedenle cilt kanseri gelişimi açısından çocukluk dönemi en kritik dönemdir. Çocukları güneşin zararlı etkilerinden korumalıyız. Bebek ve çocuklar saat 10.00 – 16.00 arası güneşe çıkarılmamalıdır” dedi.

Dr.Özdemir, çocuk ve bebeklere yaz döneminde sentetik ve terleten giysiler yerine hafif, pamuklu ve vücudu örten giysiler giydirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Güneşe çıkmadan çocuklara 20-30 dakika önce, en az 30 koruma faktörü içeren güneş koruyucu krem sürülmelidir. Krem, güneş gören tüm vücut alanlarına sürülmeli ve suyla temastan sonra kremin tekrar uygulanması gerekmektedir. 6 aylıktan küçük çocuklara, yan etkileri düşünülerek güneş koruyucu ürün kullanılmaz.Terleme ile sıvı kaybı arttığından çocukların yeterli sıvı almasına dikkat edilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı