REKLAMI GEÇ

Öğretmen ve velilere sağlık kontrolü

Öğretmen ve velilere sağlık kontrolü

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu’nun birlikte düzenlediği ‘Bir nefes de sen al’ projesi kapsamında öğretmen ve öğrenci velilerinin kan, şeker, tansiyon ölçümü yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2017 Çarşamba, 16:05

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

Bir nefes de sen al projesi kapsamında öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velilerinin spor yaparak sağlıklarını korumaları, çeşitli eğitim ve ölçümlerle sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirilmesi hedefleniyor. Proje çerçevesinde Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu’nda Toplum Sağlığı Merkezi doktorları tarafından öğretmen ve öğrenci velilerinin kan, şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Etkinliğe Pamukkale Gençlik Spor İlçe Müdürü Zafer Akçay, Pamukkale Milli Eğitim İlçe Müdürü Ömer Faruk Bakan ve Milli Eğitim Koruma Derneği İlkokulu Müdürü Remzi Kavurkacı katıldı. Toplum Sağlığı Merkezleri’nin çalışma alanları ve vatandaşlara sunduğu hizmetler hakkında bilgi verildi. Pamukkale Gençlik Spor İlçe Müdürü Zafer Akçay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Bakan da kan, şeker, tansiyon ölçümü yaptırdı.

Proje hakkında bilgi veren Pamukkale Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zafer Akçay, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin hem spor yapıp, hem de çeşitli eğitimlerle birbirini anlama fırsatı yakaladığını belirterek, “Çalışmalar eğitimde başarının öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte hareket etmesiyle elde edileceği düşüncesiyle düzenleniyor. Aynı zamanda sağlık bilincinin de yer aldığı projeyi spor, sanat, kültür ve eğlence etkinlikleri de dinamik hale getiriyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan antrenör Ünzile Çelik tarafından ücretsiz spor faaliyeti yapılarak velilerin ve öğrencilerin spor yaparak sağlıklı yaşama adım atması sağlanıyor. Ayrıca öğrenci velilerinin evleri ziyaret edilerek, ihtiyaç ve beklentilerine de destek olunacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı