REKLAMI GEÇ

Pembe Şehir Projesi kapsamında 89 bin kadın taramadan geçecek

Pembe Şehir Projesi kapsamında  89 bin kadın taramadan geçecek

AK Parti Denizli Milletvekili ve aynı zamanda Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) Başkanı olan Nilgün Ök, ile DİKAP üyeleri Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve DİKAB işbirliğiyle başlatılan Pembe Şehir Projesi kapsamında Merkezefendi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde kanser taramasından geçti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2018 Pazartesi, 10:48

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün de hazır bulunduğu taramada Merkezefendi KETEM sorumlu Hekimi Dr. Özlem Yılmaz taramalar hakkında bilgi verdi. Pembe Şehir Projesi kapsamında belirlenen hedef nüfus içerisinde 89 bin kadının taramadan geçirileceği bilgisi verildi. Hedef sayı içinde son tarama yapılıncaya kadar da çalışmaların devam edeceği kaydedildi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk konu hakkında bilgi vererek “ İl genelinde Merkezefendi ve Pamukkale KETEM olmak üzere 2 KETEM mevcut. Özellikle ilçelerden belli bir plan dâhilinde ilçe belediyelerimizden taşıma desteği de alarak taramalarımızı gerçekleştiriyoruz. Fakat istediğimiz seviyede değiliz. Özellikle merkeze baktığımızda çalışan kadın nüfusunun yüksek olması hedefe ulaşmamızı zorlaştırıyor. Bu doğrultuda İl Sağlık Müdürlüğü ve DİKAB arasında yaptığımız işbirliğiyle merkezde çalışan kadınlarımızın da kanser taramalarını gerçekleştirebileceğiz” diye konuştu.

Diğer taraftan Milletvekili ve aynı zamanda DİKAB Başkanı olan Nilgün Ök ise Pembe Şehir Projesiyle kanserde erken tanının önemine vurgu yapmak istediklerini, Denizli’de merkez ve ilçelerde bulunan tüm kadınlara projeyi duyurarak, Denizli’de kanseri hep birlikte yeneceklerini kaydetti. Ök, “ Her zaman kadınlarımızın toplumda güçlü bireyler olması, ekonomik özgürlüklerini kazanması ve gelecekte sağlıklı nesiller yetiştirebilmesi için önce kendilerinin sağlıklı ve güçlü olması gerektiğini söylüyoruz. Bildiğiniz gibi kadınlarda da en çok görülen kanser türü meme kanseri. Kanserlerde de erken tanının hayati önemi olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Pembe Şehir Projesi başlatarak erken tanının önemine vurgu yaptık. Bugün kanser taramalarımızı yaptırarak da tüm bayanlara örnek olmak istiyoruz. Yine DİKAB olarak işyerlerimizde çalışan kadınlarımızın İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız işbirliğiyle taramalarını gerçekleştireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı