REKLAMI GEÇ

Hastane personeline çevre yönetimi eğitimi

Denizli Devlet Hastanesi 10 ayrı programda 513 doktor ve hemşireyi Çevre Yönetim Sistemi hakkında bilgilendirmesinin ardından hastane personeline yönelik eğitimlerine vermeye başladı.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2007 Pazartesi, 01:00

Denizli Devlet Hastanesi Toplam Kalite Eğitim Birimi hastane çalışanlarının çevreye karşı duyarlı olması konusunda bilinçlendirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda doktor ve hemşire olarak 513, diğer hastane personelleri olarak da otomasyon, ilk kayıt, güvenlik, mutfak, temizlik ve dezenfeksiyon bölümünde çalışan 552 kişiye eğitim verildi ve Çevre Yönetim Sistemi anlatıldı.

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve geçtiğimiz ay başlayan eğitimler, 2 ayrı programın ardından son bulacak. Gerek hastane içi gerekse hastane dışında kaynak kullanımı, ısı yalıtımı, atık geri dönüşüm sistemi hakkında bilgi veren Toplam Kalite Eğitim Birimi’nde Tıbbi Teknolog Birsen Gök, önümüzdeki günlerde Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde Çevre Yönetim Sistemi Birimi kuracağını belirtti. Gök, “Hastane doktor ve hemşirelerinin ardından otomasyon, ilk kayıt, güvenlik, mutfak, temizlik ve dezenfeksiyon bölümünde çalışan personellere bireysel çaba ile çevreye nasıl duyarlı hale geleceklerini anlatıyoruz. Çevresel felaketleri en aza indirmek içinde hastane bünyesinde bir birim oluşturacağız. ISO 14001 Kalite Çalışması ile kurum faaliyetlerinin çevreye olan etkisi ve çevre risklerini belirleyerek kontrol mekanizması oluşturacağız. Böylece çevreyi olumsuz etkileyen faktörler ortadan kaldırılmış olacağız. Yani Planla, Uygula, Kontrol Et ve Önlem al (PUKO) ilkesinden yola çıkarak çevre sistemimizi kuracağız” diye konuştu. Hastane personellerine yönelik Çevre Yönetim Sistemi eğitimleri önümüzdeki hafta son bulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı