REKLAMI GEÇ

Hayri Dev, taburcu oldu

Hayri Dev, taburcu oldu

Denizli’nin yöresel sanatçısı Hayri Dev, Denizli Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2010 Cuma, 16:24

Kendi bestelediği türkülerle dikkati çeken ve UNESCO tarafından ”Yaşayan İnsan Hazinesi” ödülüne layık görülen, Denizli’nin önemli değerleri arasında yer alan 77 yaşındaki Hayri Dev, karın şişliği, iştahsızlık, nefes darlığı şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’ne başvurmuş, zatürre başlangıcı ve kalp yetmezliği teşhisiyle tedavi altına alınmıştı. Yaşayan İnsan Hazinesi, 23 gün boyunca Başhekim Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Zoroğlu’nun gözetiminde tedavi gördü. Bu süreçte yöresel sanatçıyı birçok kişi ziyaret etti, Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural yalnız bırakmadı.

Taburcu öncesi yöresel sanatçı Hayri Dev ile bir araya gelen Dr. Alim Zoroğlu, hastanın şikayetlerinin giderilerek iyileştiğini, ancak kalp yetmezliğinden dolayı artık konser veremeyeceğini söyledi. Zoroğlu, “Hastamızın fazla yorulmaması gerektiği için kendisine çalgıyı yasakladık. Sanatçımız artık üç telli bağlama ve çam düdüğü ile konser veremeyecek. Sadece eş dost toplantılarında kendisini yormadan çalgılarını çalıp, söyleyebilecek. Bu yüzden önümüzdeki günlerde vereceği tüm konserler iptal edilecek. Ayrıca yorucu işlerden ve yolculuklardan uzak duracak. Düzenli bir şeklide diyet yapıp, ilaçlarını kullanacak. Belli periyotlarda hastanemizde kontrole gelecek.” diye konuştu. Zoroğlu, hastalığından dolayı Hayri Dev’in malulen emekli edildiğini belirtti.

Sanatçı taburcu olmadan önce tedavisinde emeği geçen doktor ve hemşirelere küçük bir konser verdi. Köyünü (Çameli’nin Gökçeyaka Köyü) çok özlediğini belirterek, tedavisinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yöresel Sanatçı Hayri Dev, taburcu olmadan bir gün önce Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural’a, Burdur’dan gelen ziyaretçilerine ve servis çalışanlarına üç telli bağlama eşliğinde küçük bir konser daha vermişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı