REKLAMI GEÇ

“İkiye bölündük”

Denizli, Aile Hekimliği Uygulaması’nda bir yılını doldurdu. Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. İsmail Sayar, uygulama ile sağlık konusunda iyi gelişmelerin yaşandığını, Tabipler Odası’nın projenin uygulamasında yaptığı karşı duruşların ise sağlıkçıları ikiye böldüğünü söyledi.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2007 Pazartesi, 01:00

Sağlık Bakanlığı tarafından 25 Kasım 2006 yılında uygulamaya konulan ve pilot il olarak Denizli’nin seçildiği Aile Hekimliği Uygulaması’nda 1 yıl geride kaldı. Aile Hekimliği ve uygulamanın getirdiği gelişmeler hakkında bilgi vermek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenleyen Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. İsmail Sayar, uygulamanın sağlıktaki kaliteyi daha da arttırdığını belirtti. Pilot il olarak Denizli’nin seçilmesinin önemli olduğunu ve kısa süre içerisinde sistemin yerine oturarak sağlık alanında gözle görülür gelişmelerin yaşandığını belirten Sayar, “Aile Hekimliği Uygulaması ile Denizli’nin en ücra köşelerine kadar hekimler görevlendirerek her bir bireye bir hekim ayarlanmıştır. Bu uygulamanın en önemli özelliği ise ilimizde sağlık taramasının yeniden yapılması ve doğru verilerin ortaya çıkması olmuştur” dedi.

“Doktorlar ikiye bölünmek istendi”

Aile Hekimliği Uygulaması’nda önemli sorunların ortaya çıktığını ve hekimler arasında bölünmeler yaşandığını açıklayan Sayar, “Denizli Tabip Odası, bu önemli geçiş sürecinde doktorlarımızı siyah-beyaz ayrımına soktu ve iki ayrı grup oluşturdu. Aile Hekimliği Uygulaması’na geçen hekimlere ağır ithamlarda bulunarak iki grup arasında farklı kutuplaşmalara neden olunmuştur. Bu ikilem arasında kalan sağlık çalışanlarımız ise adeta birbirlerine düşmüştür. İlerleyen yıllarda Tabipler Odası’nın da bu sisteme destek vereceğini ve birlik olacağımıza inanıyoruz”dedi.

“Uygulamanın geliştirilmesi lazım”

Denizli’deki Aile Hekimliği Uygulaması’nın geliştirilmesinin ve sağlık sektöründeki kaliteyi daha da arttırmasının hedeflenmesi gerektiğini belirten Sayar, “Mevcut uygulamada her hekime 3 bin 500 ile 4 bin kişi düşmektedir. Daha kaliteli ve iyi bir sağlık hizmetinin verilebilmesi için bu rakamlarının 2 bin veya 2 bin 500’e düşülmesi gerekmektedir. Sağlık merkezlerindeki laboratuvar sistemlerinin geliştirilmesi, diğer branşlardan olan doktorların sayılarının arttırılması gerekmektedir” dedi. Aile Hekimliği Uygulaması ile birlikte ulaşılmayan insan ve köyün kalmadığını belirten Sayar, insanlara eşit, adil ve ücretsiz bir sağlık hizmeti verildiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı