REKLAMI GEÇ

Kadın Meclisi’nden organ bağışına destek

Kadın Meclisi’nden organ bağışına destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, organ bağışının önemine dikkat çekmek için seminer düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2015 Pazar, 10:17

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri Hisar Mahallesi’nde kadınlar ile bir araya gelerek organ bağışının önemine dikkat çekmek için seminer düzenledi.

Seminere, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Tekden Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Kundak, Kadın Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Organ Bağışının önemini anlatan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, “Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak organ bağışı nasıl yapılır bunları sizlere anlatmak istedik. Bir hukukçu olarak organ bağışı konusunu ele alırsak 18 yaşının altındaki hiç bir insan organ bağışı yapamaz” dedi.

Organ bağışı konusundaki hukuki süreci anlatan Özen, “Şu anda ülkemizde bir çok insanımız organ bağışı için sırada bekliyor. Bu nedenle organ bağışına destek verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

denizli-kadin-meclisi-organ-bagisi-ic

KADINLARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Türkiye’de organ bağışının büyük önem taşıdığını ifade eden Tekden Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Kundak ise, bu kapsamda özellikle kadınlara büyük görev düştüğünü söyledi.

Dr. Kundak, “Türkiye’de ortalama 28 bin kişi organ nakli bekliyor. 56 bin böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören diyaliz hastası var. Bunlardan 22 bini olası böbrek nakli ile kurtulacak olan insanlar. Bu nedenle organ bağışı konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı