REKLAMI GEÇ

Rastgele güneş gözlüğü almayın!

Rastgele güneş gözlüğü almayın!

Vizyongöz Cerrahi ve Lazer Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Karadavut, rastgele alınan ve ucuz olduğu için tercih edilen güneş gözlüklerinin, faydadan çok zarar verdiği uyarısında bulundu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2014 Perşembe, 11:09

Vizyongöz Cerrahi ve Lazer Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Karadavut, yanlış güneş gözlüğü kullanımının gözlerde kalıcı netlik kaybına neden olduğu uyarısında bulundu.Karadavut, “Türkiye sıcak bir memleket. Özellikle Denizli güneşin en yoğun olduğu bölgelerden biridir. Dolayısıyla yaz aylarında güneş insanları ciddi anlamda etkiler.Denizli’de yaşayan kişilerin en fazla etkilenen organlarından biri ise gözdür. Denizli’de yaşayan insanların gözlerinin diğer kentlerde yaşayanlara göre daha fazla rahatsız olduğunu söyleyebilirim” dedi.

GERİYE DÖNÜŞÜ OLMAYAN HASARLAR VERİYOR
Yaz aylarında güneşten rahatsız olan hasta sayısının ciddi anlamda arttığını belirten Karadavut, şöyle devam etti:
“Gözlerinizi güneş gözlüğü ile koruyabilirsiniz. Güneş gözlüğü herkesin kullanabildiği bir aksesuar değildir. Kullanılması şart olan bir araçtır. Birçok insan güneş gözlüğünü sağlıksız kullanmaktadır. Sokaktan ve marketlerden alınan güneş gözlükleri sağlıklı gözü bozmaktadır. Yanlış gözlük kullanımı,gözün arkasındaki görme sinirlerineciddi anlamda hasar verilebilir. Yanlış güneş gözlükleri, göz bebeğinin küçülmesi ve büyümesi gibi fizyolojik özelliklerini bozuyor. Bu nedenlede yanlış gözlük kullandığında gözün fonksiyonu anormal derecede bozulduğu için sinirler direkt etkileniyor. Sinirde kayba neden olduğu için görmede netlik azalıyor. Artık geriye dönüşü olmayan hasarlar meydana geliyor. Sağlıklı bir göze sahip olmak istiyorsak güneş ışınlarından korunmak için kaliteli güneş gözlükleri kullanmamız gerekiyor.”

OPTİSYENE DANIŞMADAN GÖZLÜK ALMAYIN!
Güneş gözlüğü seçiminde doktorların yönlendirme yapmadığını kaydeden Karadavut, “Göz optisyenleriile konuşup uygun olan güneş gözlüğünün alınmasını öneriyoruz.Güneş, gözlerde alerji etkisi de yaratıyor. Gözün beyaz kısmının zarar görmesine neden oluyor. Dolayısıyla bunun alerjik şiddeti kişiden kişiye ve rahatsızlıklara göre değişir. Ciddi anlamda etkilenen hastalarda ilaç tedavisine başlamamız gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı