REKLAMI GEÇ

Tabip odası “İhmal yok” dedi

Tabip odası “İhmal yok” dedi

Sinüzit teşhisi konulduktan birkaç gün vefat eden 9 yaşındaki Reyhan Dilara S.’nin ölümünde doktor ihmali olmadığı açıklandı. Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin Çağırgan ile Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Akşık, doktorların küçük kızı kurtarmak için ellerinden geleni yaptığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Haziran 2010 Pazartesi, 19:16

Müftü Ahmet Hulusi İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi Reyhan Dilara, 16 Haziran’da Kayalık Mahallesi’ndeki evlerinde fenalaştı. Baba Ahmet ve anne Ayşegül S., kızlarını yüksek ateş ve kusma şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne götürdü. İddiaya göre, Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Akgün Ölmez, muayene ettiği Reyhan Dilara’ya sinüzit teşhisi koyup, ilaç yazdıktan sonra evine gönderdi. Ancak minik kız, 5 gün sonra tekrar fenalaşınca ailesi yeniden hastaneye götürdü.

Reyhan Dilara, bu kez sinüzite bağlı beyin iltihabı ve epilepsi (sara) tanısı ile hastaneye yatırıldı. Yoğun bakımda üç gün tedavi edilen Reyhan Dilara’nın, durumu doktorların müdahalelerine rağmen ağırlaştı. Tek çocuğunun ölümle pençeleştiğini öğrenen baba Ahmet S. (34), bunalıma girip hastane bahçesinde başına dayadığı tabancayla canına kıymak istedi. Ahmet S., uzun süren çabalardan sonra eyleminden vazgeçirildi. Aynı saatlerde doktorlar Reyhan Dilara’nın Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevkine karar verdi. Ambulansla yola çıkan küçük kız, Aydın- İzmir Otoyolu girişine gelindiğinde, son nefesini verdi. Gözünden bile sakındığı tek evladının ölüm haberini alan Ahmet S., kahroldu. Ahmet S., kızının ölümünde doktor hatası olduğunu ileri sürerek, ilgililerin hesap vermesi gerektiğini söyledi.

Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Ersin Çağırgan ile Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Akşık, basın toplantısı düzenledi. Küçük kızın ölümüne çok üzüldüklerini kaydeden Çağırgan, Reyhan Dilara’nın geçen hafta ‘Viral Ensefalit’ (beyin iltihabı) sonucu hayatını kaybetmesinin kamuoyuna hekim hatası ve teşhis hatası olarak yansıtıldığını, bunun doğru bilgi olmadığını savundu. Oda olarak, küçük kızın ölümüyle ilgili araştırma yaptıklarını ifade eden Çağırgan, yanlış teşhisin söz konusu olmadığını söyledi.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Akşık da, ‘Viral Ensefalit’in son derece ciddi ve ölümcül seyredebilen bir hastalık olduğunu belirtti. Reyhan Dilara’nın bu hastalıktan öldüğünü kaydeden Akşık, “Bu virüsün erken tanısı imkansızdır. Reyhan Dilara’nın da hastalığı maalesef ağır bir viral ensefalittir. Doktorları tarafından gerekli tüm çabalar en baştan hastalığın belirlendiği noktadan itibaren gösterilmiştir. Ancak, küçük kızın hayatı kurtarılamadı. Ölüm olayında kesinlikle hekim hatası yoktur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı