REKLAMI GEÇ

Ak Parti Denizli’de liste şoku

Ak Parti Denizli’de liste şoku

Son şekli verilmeden önce Ak Parti’de nereden bakarsınız bakın sürpriz bir liste bekleniyordu. Ancak dün açıklanan 24 Haziran listesinin parti tabanında tam bir şok etkisi yarattığı söyleniyor. O şokun nedeni ise sıralama…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2018 Salı, 13:36

 

Ak Parti’nin 24 Haziran için hazırladığı Denizli milletvekili aday listesi, Denizli teşkilatını resmen şok etti. YSK’ya sunulan listede liste başı sorunu ilk göze çarpan konulardan biri.

Doğrusu siyasi kulisler listelerin kesinleşmesinden önce hiçbir sıralamanın sürpriz olmayacağı yorumunu yapıyordu. Ancak parti teşkilatı bu kadarını da beklemiyordu.

İki önemli isim listede yok!
Ne uzun süredir bakanlık koltuğunda oturan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ne de partinin diğer ağır topu eski bakan vekil Sema Ramazanoğlu listede yer almadı. İki ismin anayasal değişikliğin ardından “Milletvekillerinin bakan olamayacağına” yönelik yeni düzenleme nedeniyle liste dışı kalmış olabilecekleri yorumu yapılıyor.

Ak Parti lisetsine Çivril Ayarı
Ak Parti’de 1. Sırada beklenmeyen tek isim Cahit Özkan’dı. Ancak sürprizlerin sürprizini yapan Ak Parti Genel Merkezi, Şahin Tin’i 2, Cahit Özkan’ı ise ilk sıradan aday gösterdi. Sıralamayla ilgili ilk yorumlar Cahit Özkan seçeneğinin Çivril ayarlaması olduğuna yönelik. Keza CHP’nin 4. Sıra adayı ve İyi Parti’nin ilk sırası Çivril’den.

Hasan Oymak için iki iddia
Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Nihat Zeybekci’nin Avukatı Hasan Oymak, Nihat Zeybekci’nin olası bakanlık nedeniyle listede yer almaması durumunda kişin ilk sıralarda yer alacak isim olarak gösteriliyordu. Partinin içinde ilk sıralar konusunda en şanslı isim olarak işaret edilen Hasan Oymak’ın 5. Sırada yer alması ise teşkilatın yaşadığı diğer bir şok. Bir başka iddia ise Oymak’ın bilerek 5. Sıraya konduğu önümüzdeki yerel seçimlerde bir ilçeden belediye başkan adayı yapılabileceği yönünde.

Nilgün Ök’ün işi hiç de kolay değil
24 Haziran akşamı ilk kez vekillikler önce ittifaklar arasında ardından ittifak partileri arasında pay edilecek. Daha önceki Cumhurbaşkanlığı seçimleri, referandum sonuçlarına bakıldığında kent muhalefetinin oyları yüzde 55’i geçiyor. Vekilliklerin ittifaklar arasında dağılması nedeniyle muhalefet bloğunu oluşturan CHp, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin yüzde 55 bandını geçmesi halinde Nilgün Ok’un vekilliği, yani Ak Parti’nin 4. Vekili çıkarması ihtimali zora giriyor.

Listede 3 ithal yerli var
Cahit Özkan, Çivrilli olmasına rağmen uzun süredir İstanbul’da yaşıyordu. Milletvekili seçilmeden önce de aday listelerinde yer almasına avukatlık mesleğini İstanbul Barosu’na bağlı olarak sürdüren Özkan’ın yanı sıra aslen Acıpayamlı olan meslektaşı Hasan Oymak da gurbetçi hemşerilerimizden. Mesleğini Ankara’da sürdüren Oymak’ın yanı sıra listede yer alan bir başka Ankara adresli isim ise Dış İşleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız. Yıldrız, Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış ilişkilerden sorumları Başdanışmanı idi.

Bir isim BBP kontenjanı iki isim çok tanınmıyor
Ak Parti listesinin 6. Sırasını Büyük Birlik Partili Mustafa Semerci’ye ayırdı. Önceki yönetimlerde kadın kollarında görev almış Dilek Çevik 7. Sıradan genç bir isim olan Adem Kalay ise 8. Sıradan milletvekili adayı gösterildi. Ancak bu iki isim de kamuoyunun çok yakından tanıdığı isimler arasında değil.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı