REKLAMI GEÇ

Kadın milletvekili adayları, taahhütname imzaladı

Kadın milletvekili adayları, taahhütname imzaladı

Denizli Kadın Platformu, kadın milletvekili adaylarına, kadın haklarının koruyup, güvence altına alacaklarına dair taahhütname imzalattı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2018 Cuma, 14:28

Denizli Kadın Platformu, kadın vekil adayları ile bir araya geldi. Çamlık Bulvarı’nda bir kafede buluşan kadın vekil adayları, meclise girdikleri takdirde, kadın haklarını koruyacaklarına, kadının eşit temsili için mücadele edeceklerine ve kadın istihdamını artıracaklarına dair taahhütname imzaladı.

Buluşmaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Gülizar Biçer Karaca ve Şeniz Doğan ile İYİ Parti milletvekili adayı Zeynep Sözeri katıldı.

CHP Denizli milletvekili adayı Şeniz Doğan, partisinin kadına verdiği önemin altını çizerek, “Denizli tekstil kenti, kadın istihdamının artırılması için çalışmalar yaptık. Birçok firma ile görüştük. Hem anne hem de çalışan kadın olmak büyük bir sorumluluk demek. Ancak biz kadınlarımıza devlet desteği bir kreş sağlayarak, kadınlarımızın aktif olmasını istiyoruz. Bu yüzden taahhütnameyi imzalamak bizim için gurur verici” diye konuştu.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Zeynep Sözeri ise, Şeniz Doğan’a katılarak, “Aklın yolu bir. Biz de bu çalışmaları yürütüyor ve destekliyor olacağız. Bizim oluşumumuz öncelikle bir kadın oluşumu. Tek kadın cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener. Dolayısı ile kadın çalışmalarına daha önem veriyor ve titizlik yapıyoruz. Şiddeti önleme konusunda biz İYİ Parti olarak şiddet gösteren ve şiddet eğilimi olan erkeklere terapi merkeze açarak, tedavi edilmesinden yanayız. Cezalarda iyi halden yararlanmasını istemiyor ve tehaahhütnameyi imzalıyoruz” dedi.

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek konuşmaya başlayan CHP Denizli Milletvekili Adayı Gülizar Biçer Karaca, mecliste oldukları zaman parlamentoda yüzde 33’lük bir kota ile kadın adayların bulunması zorunluluğu getireceklerini, kadınların daha fazla söz sahibi olması gerektiğini kaydetti. Karaca, “Siyasete etkin bir şekilde kadın eli değmesi gerektiğini biliyoruz” diyerek taahhütnameyi imzaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı