REKLAMI GEÇ

Denizlispor Koleji’nin sergisine yoğun ilgi

Denizlispor Koleji’nin sergisine yoğun ilgi

Denizlispor Koleji’nin, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan, resim sergisi ziyaretçi akınına uğradı.

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2010 Pazartesi, 18:17

Denizlispor Koleji, olağan yılsonu resim ve el sanatları sergisini, bu kez Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde açtı. Ziyaretçi akının olduğu serginin açılışında, veliler ve ziyaretçiler erkenden yerlerini aldı. 18 Mayıs’taki açılışa gelenler, açılış saatine kadar, kendileri için hazırlanan canlı performans müzik dinletisi eşliğinde yorgunluk attı. Açılış konuşmasının hemen ardından, Denizlispor Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Nezihe Çeşmeli Kesgin tarafından hazırlanan, Özel Denizli Anadolu Lisesi ve Özel Denizli Fen Lisesi öğrencilerinin sahne aldığı muhteşem salsa gösterisi ziyaretçilerden büyük alkış topladı. Salsa gösterisi sonrası, serginin açılışını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün, Denizlispor Kulübü Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Erdemir, Denizlispor Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Güneş Özsoy, Denizlispor Koleji Genel Müdürü Asuman Şenyuva ve Denizlispor Koleji Resim Öğretmeni Aslıhan Şahan Kızılay birlikte yaptı.

Sergi salonuna giren ziyaretçiler, farklı sürprizlerle karşılandı. Ziyaretçiler, ilk olarak Özel Denizli İlköğretim Okulu II. Kademe Teknoloji ve Tasarım Dersi’nde hazırlanan projeleri gezdi. Projeler arasında; sallanan sabit sandalye, iki ibrikli çay demliği, çevreci kibrit, centilmen şemsiyesi, uzaktan kumandalı çöplük, sineksavar, alarmlı geri dönüşüm kutusu, sensorlu kitap, yatakta kitap okuma sehpası, alarmlı anahtarlık, çok katlı müstakil evler için tasarlanmış olan asansörlü buzdolabı gibi projeler işlevliliği, pratikliliği ve tasarımları ile hayranlık uyandırdı.

Sergide, suluboya, akrilik, guaş boya, fotoğraf, karakalem, lavi, ebru, cam baskı, grafiti, karikatür gibi tekniklerin kullanıldığı resimlerde en çok ilgiyi canlı tablolar çekti. İlk kez denenmiş ve sergilenmiş olan bu çalışmalar ziyaretçileri büyüledi. Tablolarda motorlu sistemli çeşmenin yerleştirildiği, akvaryumlu, içinde balıkların yaşadığı canlı tablo, önünde kediciğin uyuduğu şömine, otriş ve lambalarla süslenmiş ayna, kırık aynalardan yapılmış pano, birim tekrarından oluşan tasarımlar, en az üç tuvalin farklı şekillerde birleştirilerek ortaya konulan resimleri görenler “Bu çalışmalar tam bir zeka ürünü, şu ana kadar gezdiğimiz en dolu, en farklı sergi” gibi yorumlar yaptı. Sergide görev alan, üzerlerinde resim tulumları ile ellerinde tuval kağıt ve kalemleri ile ‘işte biz sergiye böyle çalıştık’ dercesine canlı performansları ile resim yapan öğrenciler, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

Ziyaretçiler belki de ilk defa bir sergide hem gezdiler hem öğrendiler hem de farklı teknikleri denediler. Cam baskı ve ebru yaptılar. Grup grup yapılan bu canlı performans gösterilerinde öğrenciler kuru pastel dış mekan çalışması, cam baskı, ebru, kara kalem iç mekan çalışması, portre, suluboya, karikatür ve grafiti yaptı.

Sergiye katılan ziyaretçiler kendileri için hazırlanan kokteyl masalarına geçtiklerinde ise Özel Denizli Anadolu Lisesi ve Özel Denizli Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları yan flüt, keman ve bas gitarın kullanıldığı mini konseri dinledi. 400 kişinin katıldığı, yoğun ilgi gören sergide etkinlikler gün boyu devam etti.
Sergi bitiminde söz alan Denizlispor Koleji Genel Müdürü Asuman Şenyuva, “Ülkemizde sanata ve sanatçıya çok ihtiyaç var, sanat insanı sakinleştirir bir bakıma terapi gibidir. Liseli öğrencilerimiz için bugün bir ispat günüdür. Her öğrencinin saklı bir yeteneği vardır asıl önemli olan şey bu yeteneği ve ilgiyi ortaya çıkartıp, onu doğru yönlendirme ile teşvik etmektir. Bu konuda büyük emek harcayan Resim Öğretmenimiz Aslıhan Şahan Kızılay’ı huzurlarınızda kutluyorum. Öğrencilerimizle gayet seviyeli bir şekilde inanılmaz bir özveri ile hazırladıkları bu sergi, öğrencilerimizin kazanılmışlığının ispatıdır. Her biri birbirinden güzel olan bu çalışmaların yapımında, serginin kurulumunda gece gündüz demeden çalışan öğrencilerimi tebrik ediyorum. Karşımda geleceğin mimarlarını, tasarımcılarını, ressamlarını görüyorum. Aynı zamanda sergiye olan ilgi ve katılım beni çok duygulandırdı. Kurumumuz olarak her zaman her şekilde sanatın arkasındayız” dedi.

Şenyuva, “23 Mayıs’ta Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, İngilizce olarak liseli öğrencilerimizle Romeo&Juliet oyunu, hemen ardından ise 28 Mayıs’ta Teras Park’ta İlköğretim ve anasınıfı öğrencilerimizin resim ve el sanatları sergisi yapılacaktır. Yani durmak yok. Sanat ve başarı yolunda yapılacak çok” diye konuştu.

Resim Öğretmeni Aslıhan Şahan Kızılay, “Sevgi saygı, özveri, güven ve istek. İşte bu beş öge öğrencilerimizi yönlendirmende en önemli unsur. Önce resimden korkmamayı, sonra zevk alabilecekleri alanı bulmayı hedefliyoruz. Kimi öğrencilerim sulu boyada kimisi akrilik boyada kimisi tasarımda, kimisi heykel ve ebru gibi alanlarda çok ilgili ve yetenekli. Sene başında önce ilgi duydukları alanı tespit ettik, geri kalan zamanda da bu alanlardaki çalışmalara devam ettik. Sonuç ortada… Hepsiyle gurur duyuyorum. Bu doğru tespitler neticesinde güzel sanatlara olan ilgi de arttı. Bu sene itibari ile bazı anadolu ve fen lisesi öğrencilerimizle iç mimarlık, grafikerlik, animasyon ve resim öğretmenliği bölümlerine hazırlanmaya başladık. Resim, Müzik ve Beden Eğitimi Derslerinin liselerde mecburi ders haline gelmesi bu ilginin ve yeteneklerin tespiti için işte bu yüzden çok önemli. Keşke ders saatlerimiz daha fazla olsaydı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı