REKLAMI GEÇ

İPEK ADAY DEĞİL

İPEK ADAY DEĞİL

Denizli’nin son beş yılına damgasını vuran, Denizlispor Başkanı Ali İpek yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 23 Haziran 2010 Çarşamba, 13:10

Denizlispor Kulübü ile 28 yıldır bağlarını koparmayan, zaman zaman yöneticilik, bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu yöneticiliği ve bir dönem de başkan olarak hizmet veren Ali İpek artık görev almayacağını duyurdu. Denizli’nin son beş yılına damgasını vuran İpek, yaptığı açıklamalar ile Türkiye gündemine oturmuş, büyük başarıların yanı sıra takımın küme düşmesinde de etken olmuştu.

Özellikle Türkiye futbol tarihine geçen ve Fenerbahçe’nin şampiyonluğu son haftada Galatasaray’a kaptırdığı 1-1’lik maç; öncesi ve sonrası ile kamuoyu tarafından uzun süre tartışılmış, bu tartışmaların ortasında da hep onun ismi olmuştu.

Yeşil siyahlıların son beş yılında başkanlık görevini yürüten İpek, son sezonlarda takımın ligde kalması ve borçlarını ödemek için büyük gayret göstermiş fakat yerel yöneticilerden yeterince destek alamadığını defalarca ifade etmişti. İpek’in görevini sürdürmeme kararında da Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin etkili olduğu belirtiliyor.

Aday olmama kararını kamuoyu ile paylaşan İpek bu durumu şu sözlerle ifade etti: “Yaşadığımız zorlukları, çektiğimiz sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Tüm yönetici arkadaşlarımla birlikte büyük zorluklar içinde görev yaptık.
Yeni bir dönemin başlaması gerektiği söylendi. O dönemin başlaması yönünde görüşümüz oldu bizim. Öyle sanıyorum belirlenen arkadaşlar var, yarın açıklanır”

İpek bundan sonraki süreçte ihmal ettiği ailesi ve işleri ile ilgileneceğini de kaydederken, görevi neden bıraktığı yönündeki soruya; “Zaten daha önce de talip çıkması durumunda görevi bırakabileceğimizi söylüyorduk. Biz sözümüzün gereğini yaptık. Bir aday çıktı ve biz çekildik” dedi.

Gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen kimin aday olduğu konusunda isim vermeyen İpek; “Yarın açıklanır, bizim bunu söylememiz doğru olmaz” dedi.

Kongre kararını geç aldıkları yönündeki eleştirileri de yanıtlayan İpek, “Bu iş çocuk oyuncağı değil. Durumu kritik olan transfer ve futbolcular var. Biz kongre kararını daha önce almış olsaydık bugün Cenk ve Çağlar’ı iyi fiyatlara veremezdik. Ayrıca oluşacak boşlukta dışarıdan bir kaos olduğu izlenimi doğardı ki o zaman Denizlispor transfer yapmakta güçlük çekebilirdi” dedi.

Siyasete atılma ihtimali sorulan İpek; “Bir dönem belediye başkan adaylığı için teklif gelmişti. O zaman tüm eforumuzu Denizlispor için harcadığımızdan bu tür vazifelerle ilgilenmedik. Ama bundan sonra ne olar bilmiyorum” dedi.

Yeşil siyahlılarda Cuma akşamı Denizlispor Koleji’nde yapılacak kongrede tek aday olarak Hasan Kıbrıslıoğlu’nun adı geçiyor. Kıbrıslıoğlu’nun Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra yeşil siyahlılarda başkanlık ve yöneticilik görevini yapmış pek çok isimden destek aldığı da belirtiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı