REKLAMI GEÇ

BİSİKLETÇİLERİN DE İSMİ DUYULMAYA BAŞLAYACAK

BİSİKLETÇİLERİN DE İSMİ DUYULMAYA BAŞLAYACAK

Denizli Bisikletliler Derneği (DBD) Başkanı Hakan Atmaca, 46. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu’nun bu yıl ilk kez kente geleceğini, onlar sayesinde bisiklet tutkunlarının da gündeme geleceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2010 Salı, 16:54

14 Nisan’da Marmaris’ten Denizli’ye gelecek olan bisiklet sporcularının, 15 Nisan’da da Denizli’den Fethiye’ye start alacağını belirten Denizli Bisikletliler Derneği Dernek Başkanı Atmaca, “Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu’na, bu yıl 11 ülkeden 14 takım ve 128 bisikletçi katılıyor. Tur tarihinde ilk kez Denizlimize de gelecek. İlimizin tanıtımına katkı sağlayacak. Aynı zamanda bizim gibi bisiklet tutkunlarının isimlerinin kamuoyu tarafından duyulmasını sağlayacak. Denizlili bisikletçiler olarak her hafta sonu bir ilçemize bisikletlerimizle gidip geliyoruz. Bir günde ortama 90 kilometre pedal çeviriyoruz. Bizim gibi bisiklet kullanmayı seven, sporu seven birçok insan var. Derneğimize üye kayıtlarımız devam ediyor. Bu tür uluslararası etkinlikler bisiklet tutkunlarının sözlerine de tercüman oluyor. Turun ilimizden geçmesinin gururunu yaşıyoruz. Keşke fırsat olsa da bizde tura katılan profesyonel sporculara bisikletlerimizle eşlik edebilsek” dedi.

“Doğaya saygılıyız”
Bisiklet kullananların kendilerine ve doğaya saygısı çok fazla olan insanlar olduğunu hatırlatan DBD Başkanı Atmaca, “Derneğimiz resmi olarak üç ay önce kuruldu. Şu an üye sayımız 25, üye kaydetmeye devam ediyoruz. Derneğimiz kurulmadan önce de bisiklet tutkunları olarak çeşitli bölgelere bisiklet turları düzenliyorduk. Geçtiğimiz ay da Ardahan’da sapık bir kişi tarafından evinin önünde öldürülen Saadet Öğretmenimizin anısına 500 kilometre pedal atarak Kuşadası’na gidip geldik. Trafikte bisiklet sürücülerine biraz dana saygı istiyoruz. Kasksız ve eldivensiz kesinlikle bisiklet kullanmıyoruz ama diğer sürücülerde bisiklet sürücülerine karşı daha dikkatli olsun. Dernek olarak motorlu araçların egzozlarından çıkan zehirli gazlarla doğanın ve doğal hayatın zarar gördüğüne dikkat çekmek için bisiklet biniyoruz. İlimizden geçecek profesyonel bisiklet sporcuları da bunları dile getirecektir. Dernek olarak yılda bir gün bisiklet şenliği düzenlenmesini istiyoruz. Böyle bir etkinlikte dernek olarak gönüllü görev alırız. Çevre illerde bu tür etkinlikler yapılıyor. İlimizde de yapılabilir. Tarihi, turistlik ve doğal güzelliklerimiz bisiklet tutkunlarının desteği ile de tanıtılabilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı