REKLAMI GEÇ

Havaalanı Şube Müdürü FETÖ iddialarını yanıtladı

Havaalanı Şube Müdürü FETÖ iddialarını yanıtladı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Emniyet Teşkilatı içindeki örgütlenmesine yönelik açılan davanın ilk duruşması 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Duruşmanın bugünkü celsesinde 3. Sınıf Emniyet Müdürü, uzun yıllar Polis Özel Harekat, bomba ve kriminal uzmanlığı yapmış olan Murat Onaylı savunmasını tamamladı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2017 Salı, 13:56

FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik davalar EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan mahkemelerde devam ediyor. Örgütün Emniyet Teşkilatı içindeki örgütlenmesine yönelik operasyonlarda yakalanan ve gözaltı sürelerinden sonra tutuklanan polis memuru, emniyet amiri ve emniyet müdürlerinden oluşan 32’si tutuklu 12’si tutuksuz toplam 44 sanık sabah saatlerinde hakim karşısına çıktı. Davanın üç de firari sanığı bulunuyor.

HAYATI BAŞARILARLA DOLU
Denizli’de Çardak Havaalanı Şube Müdürü olarak görev yaparken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY üyeliği iddialarıyla gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Onaylı, duruşmanın bugünkü celsesinde savunmasını tamamladı.

Emniyet teşkilatında verilen her görevi büyük bir zevkle yerine getirdiğini, Özel Harekat operasyonlarında, bomba uzmanlığı döneminde ve kriminal laboratuar görevlerinde büyük bir özveri ile görev yaptığını belirten Onaylı, “Yıllarca bomba uzmanı olarak görev yaptım. Onlarca canlı bombayı etkisiz hale getirdim, el yapımı patlayıcıları kontrol ettim. El Kaide ile mücadelede birçok operasyona katıldım ve 100’ün üzerinde olayın aydınlatılmasında katkım oldu. Bu başarılarım nedeniyle birçok taltif aldım. Son olarak Çardak Havaalanı Şube Müdürlüğü görevim sırasında, 15 Temmuz gecesi o uçakların inmemesi ve kimsenin kılına zarar gelmemesi için Emniyet Müdürümüzün emrinde ve Çardak Kaymakamımız ile birlikte sabaha kadar mücadele ettik. Ancak 15 Temmuz ile birlikte böyle bir terör örgütü ile adımın anılması beni yaraladı” dedi.

FETÖ/PDY DAVALARINDA İKİ YENİ UYGULAMA
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik Denizli’de görülen davaları yürüten iki mahkemeden biri olan 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki yeni uygulama başlatıldı. Mahkeme Heyeti, sanıkların savunmasına yardımcı olmak amacıyla, avukatları ile duruşma esnasında sanık bölümünün arka kısmında dosya üzerinde görüşmelerine izin vermeye başladı. Avukat ve sanıkların önceden bildirmeleri şartıyla izin verilen uygulama, sırayla birer sanık olarak uygulanıyor. Daha önce avukatların sanıklarla temas ya da alenen konuşmalarına izin verilmiyordu. Mahkemede hayata geçirilen bir diğer uygulama ise, savunmaların zapta geçirilmeden doğrudan ses kaydı sistemi ile yapılması.

3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, uygulamaların tamamen sanık ve avukatlarına yardımcı olmak ve zamandan tasarruf sağlamak amacıyla yapıldığını, genel bir uygulama olmadığını, örneklerinin daha önce var olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı