REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY-PAÜ davasında önemli gelişme

FETÖ/PDY-PAÜ davasında önemli gelişme

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik açılan davanın ilk duruşmasında Ramazan Bayramı öncesi ara karar verilmiş, kanser hastalığıyla pençeleşen Kenan Çoyan ile birlikte Ali Rıza Tarakçılar, Osman Kulak, Mustafa Serinken ve Ahmet Çetin Can tahliye edilmişti. Dosyada göreve başlayan iddianamenin savcısı bu karara itiraz etti ve Kenan Çoyan dışındaki tahliye olan isimlerin tutuklanmasını talep etti. Savcı ayrıca eski rektör Hüseyin Bağcı hakkında da tutuklama talebinde bulundu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2017 Çarşamba, 14:54

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşmasında, araya Ramazan Bayramı tatilinin girecek olması nedeniyle 23 Haziran 2017’de ara karar verilmiş ve 5 tutuklu sanık tahliye edilmişti.

Ara kararda, kanser hastalığı ile mücadele eden Kenan Çoyan ile birlikte Ali Rıza Tarakçılar, Osman Kulak, Mustafa Serinken ve Ahmet Çetin Can tahliye edilmişti. Dosyada göreve başlayan iddianamenin savcısı bu karar itiraz etti ve Kenan Çoyan dışındaki tahliye olan isimlerin tutuklanmasını talep etti. Savcı ayrıca eski rektör Hüseyin Bağcı hakkında da tutuklama talebinde bulundu.

5. ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın ilk duruşmasında, davanın başından bu yana duruşmalara giren Cumhuriyet Savcısı Azim Ustaoğlu’nun yerine, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Hasan Cumbul göreve başladı. Savcı Cumbul katıldığı duruşmanın ilk günü Mahkeme Heyeti’ne talepte bulundu ve ara kararda tahliye edilen isimlerden Kenan Çoyan dışındakilerin tutuklanmasını istedi. Savcı ayrıca Hüseyin Bağcı’nın tutuklanmasını talep etti. Bu talep duruşmanın bugünkü oturumunda sanık ve avukatlarına açıklandı. Mahkeme Başkanı’nın 19 Temmuz’da bir ara karar daha vermesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı