REKLAMI GEÇ

Olaylı duruşmada tahliye yok

Olaylı duruşmada tahliye yok

FETÖ/PDY’nin eğitim yapılanması davasında tanıkların gelmemesi ve gizli tanıkların hazır edilememesi nedeniyle duruşmanın seyri değişti. Tahliyenin çıkmadığı duruşma sonunda sanık yakınları olay çıkardı. Salondan çıkmak istemeyen ve kararı protesto eden sanık yakınlarına güvenlik güçleri müdahale etti. Bazı sanık yakınları baygınlık geçirince duruşma salonuna sedye ve sağlık ekipleri getirildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 20 Mart 2017 Pazartesi, 18:30

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik açılan davalar devam ediyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 2. duruşması görülen FETÖ/PDY’nin eğitim yapılanmasına yönelik davada ara karar verildi. 13’ü tutuklu olmak üzere toplam 50’ye yakın sanığı olan davanın 2. duruşması tek celsede bitti.

Sabah saatlerinde tanıkların gelmemesi ve gizli tanıkların hazır edilememesi nedeniyle duruşma 14.00’e ertelenmişti. Öğleden sonraki oturumda da durum değişmeyince mahkeme heyeti sanık ve avukatlarının taleplerini almaya karar verdi. Tutuklu sanıklar ve avukatları adli kontrol şartıyla da olsa tahliye taleplerini yineledi.

Saat 17.30 sıralarında duruşmaya ara verildi. Mahkeme Heyeti bu süre sonunda ara kararı açıklamak üzere oturumu yeniden başlattı. Mahkeme Heyetinin 10 maddelik kararından tahliye çıkmadı. Duruşma tanıkların da dinlenmesi için 23 Haziran’a ertelendi.

SANIK YAKINLARI OLAY ÇIKARDI
Tahliyenin çıkmadığı duruşma sonunda sanık yakınları olay çıkardı. Salondan çıkmak istemeyen ve kararı protesto eden sanık yakınlarına güvenlik güçleri müdahale etti. Bazı sanık yakınları baygınlık geçirince duruşma salonuna sedye ve sağlık ekipleri getirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı