REKLAMI GEÇ

Baklanlı gurbetçi TRT sanatçısı olmak istiyor

Baklanlı gurbetçi TRT sanatçısı olmak istiyor

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan Baklanlı gurbetçi Münevver Yalçınkaya, sesi ve güzelliğiyle kalplerde taht kuruyor. www.denizlihaber.com, üniversite öğrencisi halk müziği sanatçısı Yalçınkaya ile Almanya’da görüştü. Münih Bülbülü, “Ben Baklanlıyım. Çallı olan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT sınavlarına iyi hazırlanmam için öneride bulundu. Benim de en büyük hayalim TRT sanatçısı olmak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2017 Perşembe, 14:42

Avrupa Denizlililer Derneği ile Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği, Almanya’nın Leverkusen kentinde geçtiğimiz Pazar günü (5 Mart) Özay Gönlüm’ü anma etkinliği düzenledi. Etkinliği yerinde takip eden www.denizlihaber.com, TRT’den canlı yayınlanan programda sahne alan ve iki türkü seslendiren Baklanlı gurbetçi ailenin üniversite öğrencisi kızı Münevver Yalçınkaya ile görüştü. Münih Bülbülü, hemşerileri önünde sahne almasının kendisine büyük onur ve mutluluk verdiğini söyledi.

ŞENOL GÖKA DAVET ETMİŞ
Özay Gönlüm’ü anma etkinliğinde çıktığı sahnede, “Karahisar Kalesi” ve “Elif dedim de Elif” türkülerini seslendiren Münevver Yalçınkaya, “Programa TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın daveti üzerine katıldım. Ben Baklanlıyım. TRT Genel Müdürü Göka’da ise Çallı. Benim ile yakından ilgilendi. Kendisine TRT sanatçısı olmak istediğimi söyledim. Bana, sınavlara iyi hazırlanmamı önerdi. Ayrıca, sahnedeki performansımdan dolayı Şenol Göka beni tebrik etti. Münih FOM Ünivresitesi’nde Ekonomi Psikilojisi okuyorum” dedi.

BAĞLAMA, NOTA VE ŞAN DERSİ ALIYOR
Sesi ve güzelliği ile dikkat çeken Münih Bülbülü Münevver Yalçınkaya, www.denizlihaber.com’a yaptığı açıklamasına şöyle devam etti;
“24 yaşındayım. Babam Fatih, annem Sevim, kardeşlerim Şevval Gülsüm ve Sude Hatice ile birlikte yaşıyorum. Halk müziğine ilgim küçük yaşlarda başladı. Babamın türkülere olan ilgili, benim de halk müziğine olan sevgimi iyice arttırdı. 6 yıl önce bağlama dersi almaya başladım. Şu anda bağlama, nota ve şan dersleri alıyorum. Hayatımda ilk kez TRT programında sahne aldım. Çok mutlu oldum. Çok iyi atmosfer vardı. Konserden sonra da başta Denizlili hemşerilerim beni kutladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bile sesimi ve yorumumu çok beğendiğini dile getirdi. Mutlaka günün birinde TRT sanatçısı olacağım. Orada Denizli ve Ege türkülerini büyük bir gururla seslendireceğim. Buradan tüm hemşerilerimi bir kez daha saygıyla selamlıyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı