REKLAMI GEÇ

Alzheimer hastası yatalak kadını kocası terk etti, ona bakan torunu da devlete isyan etti

Alzheimer hastası yatalak kadını kocası terk etti, ona bakan torunu da devlete isyan etti

Merkezefendi’nin Sırakapılar Mahallesi’nde yatalak anneannesine bakan Emel Tekkanat, “Dedem ninemi terk etti, bakımını üstlendim. Yatalak ve Alzheimer hastası olduğu için çalışamıyorum. Devletin yetkili kurumları da maalesef yardım etmiyor. Bu nasıl sosyal devlet?” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2017 Pazartesi, 11:19

Denizli’de yatalak ve üstelik Alzheimer hastası olan 79 yaşındaki Ayşe Yakın’ın dramı yürekleri sızlatıyor.

SGK emeklisi Ramazan Yakın, 2 yıl önce eşi Ayşe Yakın’ı terk etti, evinden çıkardı. Alzheimer hastası olan Ayşe Yakın’a torunu Emel Tekkanat sahip çıktı.

Eşinden boşanan ve bir oğlu olan Tekkanat, yatalak anneannesine bakabilmek için işinden de ayrıldı. Babasına ait evde oturduğu için kira ödemeyen Emel Tekkanat, “Çalışamıyorum hiçbir gelirim yok. Anneannem yatalak. Hastaneden yüzde 78 engelli raporu verdiler ama anneannem dedemden resmi olarak ayrılmadığı için devlet bana bakım parası ödemiyor. Anneannemin de hiçbir geliri yok. Başvurmadığım kurum kalmadı. Nereye gidersem gideyim elim boş kaldı. Anneanneme bakmak zorundayım. Ben de olmasam ölecek, kimse sahip çıkmıyor” dedi.

DEVLET SAHİP ÇIKSIN
Emel Tekkanat, dedesi Ramazan Yakın ile görüştüğünü ve anneannesine bakım için destek istediğini belirterek, “Dedem de hasta. Bana bıçak çekip evinden kovdu. Devletim anneanneme sahip çıkmalıdır. Bu nasıl sosyal devlet? Hangi kuruma gidersem gideyim rapora bile bakmıyorlar, anneanneniz evli ve eşinin emekli maaşı var diyorlar. Daha ne olacak? Kadıncağız hem yaşlı, hem yatalak hem de Alzheimer. Daha fazla dayanamayacağım. Lise öğrencisi oğlum var, hiçbir gelirim yok” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı