REKLAMI GEÇ

“Kadına Şiddete Son!” sergisi Forum Çamlık’ta

“Kadına Şiddete Son!” sergisi Forum Çamlık’ta

Kadınların yüzde 25’inin fiziksel şiddete uğradığı ve her 4 kız çocuğundan birinin cinsel şiddete maruz kaldığı Türkiye’de 33 ünlü yüz, “ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!” demek için poz verdi. Kadınların çığlığına kulak veren çok özel karelerden oluşan sergi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Forum Çamlık’ta açılacak.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2014 Perşembe, 14:33

Aralarında Esra Erol, İpek Tuzcuoğlu, Yeşim Salkım-Hakan Eratik, Irmak Atuk, Işın Karaca, Mehmet Ali Erbil, Nefise Karatay, Oya Aydoğan, Burcu Kara, Cüneyt Arkın-Betül Cüreklibatur, Engin Hepileri gibi ünlü isimlerin de bulunduğu “ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!” fotoğraf sergisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Forum Çamlık’ta açılıyor.

denizli-kadina-siddet-son-sergisi-forum-camlik-ic-2

Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya’nın üstlendiği projede ünlü isimler, kadına şiddeti kınamak ve ALO 183 hattının bilinirliğini artırmak için fotoğraf sanatçısı Eren Yiğit’in objektifinin karşısına geçti. Kadınların çığlığına kulak veren çok özel kareler, 8-21 Mart arasında Forum Çamlık’ta sergilenecek.

Türkiye’de kadınların yüzde 25’inin fiziksel şiddete uğradığına dikkati çeken, projenin yapımcısı ve sanat yönetmeni Selçuk Kaya, “Cinayet sonucu ölendenizli-kadina-siddet-son-sergisi-forum-camlik-ic-1 kadınların yüzde 40-70’i eşi tarafından öldürülüyor. Tecavüze uğrayanların yüzde 50’si 18 yaş altında ve bunların yüzde 90’ı kız çocuğu. Her 4 kız çocuğundan biri cinsel şiddete uğruyor. Bu noktada, bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik her türlü çalışma büyük önem arz ediyor. Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle başlattığımız projeyle, şiddete maruz kalan kadınların sesini daha gür çıkarabilmesini ve haklarını arayabilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca şiddete maruz kalan kadınlarımıza, KADINA ŞİDDET HATTI 183’ü arayarak yardım isteyebileceklerini hatırlatıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı