REKLAMI GEÇ

O suikasti gözleriyle gördüler

O suikasti gözleriyle gördüler

Türkiye yıllarca o suikasti konuştu. Hala daha o suikastin tam olarak aydınlatılmadığı iddia ediliyor. Türkiye’yi sarsan suikastin düzenlendiği 1988’deki kongreyi oğulları Turgut ve Özal ile kürsünün hemen arkasında izleyen ANAP’ın Denizlili yöneticileri Hilmi Yavaşlar ile Halit Tuzcuoğlu, o anı saniye saniye yaşadı. Yavaşlar ve Tuzcuoğlu, yıllar sonra o anları Denizlihaber.com’a anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2015 Pazartesi, 10:16

O dönemin iktidar partisi ANAP’ın Denizli İl Sekreteri Hilmi Yavaşlar ve Merkez İlçe Sekreteri Halit Tuzcuoğlu, fanatik denilebilecek kadar Turgut Özal’a bağlılığıyla biliniyorlardı. Sevgileri 1985’te dünyaya gelen çocuklarına ANAP liderinin ismini verecek kadar ileri noktadaydı. Hilmi Yavaşlar, oğluna Turgut ismini koydu. Halit Tuzcuoğlu da Özal ismini verdi oğluna.

ic-2

ANAP REKLAM YÜZÜ OLACAKLARDI
Denizli ziyaretinde adını ve soyadını taşıyan Turgut ve Özal ile bebekken tanışan, onları kucağına alanic-3 ANAP lideri, 1988’deki büyük kongrede ismini taşıyan çocukların da olmasını istedi. Bunu isimdaşlarının seçim kampanyasında ANAP’ın reklam yüzü olarak kullanılması planlandığı için istemişti.

Ancak, 18 Haziran 1988’de Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapılan ANAP 2. Olağan Kongresi’nde Turgut Özal’a suikast düzenlendi. Özal, kürsüde konuştuğu sırada, Kartal Demirağ isimli saldırgan ateş açtı. Bu olayda Turgut Özal, sağ elinden, saldırganı etkisiz hale getirmek için açılan ateşle de18 kişi yaralanmıştı.

KÜRSÜNÜN ARKASINDAYDILAR
Suikast girişimi nedeniyle Turgut ile Özal’ın reklam yüzü olmasını sağlayacak çekimler de yarım kaldı. Bu olayı Hilmi Yavaşlar, “Turgut Bey, kürsüye çıktı. Konuşmasını yaparken Halit Tuzcuoğlu ve ben de oğullarımızla birlikte kürsünün arka tarafından bekliyorduk. Planlanan, konuşma bittiğinde çocukları yanına çağıracak ve onlarla birlikte ellerin baş üzerinde birleştiği ANAP selamı verilecekti. Bu fotoğraf afiş yapılıp ‘bizi herkes seviyor’ teması işlenecekti. Ancak o suikast girişimiyle bu olmadı” dedi.

SANİYE SANİYE O ANI YAŞADILAR
ic-4Silah sesinin duyulmasıyla birlikte Özal’ın kürsünün arkasına eğildiğini anlatan Yavaşlar,”Hemen korumaları harekete geçti. Biz de yere yatarak çocuklarımızın üzerine kapaklandık. Çünkü salonda bulunan güvenlik görevlileri de saldırıyı gerçekleştiren Kartal Demirağ’ı etkisiz hale getirmek için ateş açmıştı” diye konuştu.

“ÇOCUKLARI SORDU”
İlk şokun atlatılmasının ardından ayağa kalktıklarını söyleyen Yavaşlar, “Turgut Bey, uğradığı saldırıya rağmen hemen çocukları sordu. Herhangi bir yaralanma söz konusu olmadığını duyunca rahatladı” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı