REKLAMI GEÇ

Bu da Denizli’nin Çiftlik Bank’ı

Bu da Denizli’nin Çiftlik Bank’ı

Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Denizli’de Çitflik Bank benzeri bir dolandırıcılık oluşumunu çökertti, gözaltına alınan 4 zanlıdan biri tutuklandı. 3 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2018 Çarşamba, 19:11

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri başarılı bir operasyona imza attı.

Denizli’de Çiftlik Bank benzeri bir oluşum ile vatandaşlardan haksız kazanç elde edildiği, 1’e 15 kazanç vaadiyle sisteme aldıkları kişileri daha sonra engelledikleri öne sürülen şebekeye karşı soruşturma başlatıldı.

Yaklaşık 6 ay süren soruşturma sonuçlandırıldı ve operasyon için düğmeye basıldı. Denizli’nin yanı sıra Manisa’da da belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenleyen polis, 4 kişiyi gözaltına aldı, ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar ve dokümana el koydu.

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla adliyeye çıkarılan zanlılardan biri tutuklandı, 3 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇİFTLİK BANK BENZERİ OLUŞUM
Ülke genelinde binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandıran Çiftlik Bank oluşumuna benzer bir yapılanma ile çalıştıkları belirlenen şebekenin yüksek kazanç beklentisi içinde olanları ağlarına düşürdüğü ifade edildi.

Belirli bir miktar yara veya malvarlığı koyarak sisteme giren kişilerden, benzer koşullarda katılımcı sağlamaları, piramit sistemi uygulanarak yüksek kazanç vaadinde bulunulduğu belirlendi.

Reklam, danışmanlık ve mağazacılık adıyla faaliyet yürüten şebekenin ayrıca reklam şirketine ait sitenin link tıklama işi olarak piyasaya çıkarak 6 aylık kumbara satın aldırıp, yatırılan miktara ve link tıklama adedine göre 6 ay sonunda 1’e 15 kat kazanç taahhüdünde bulundukları, ancak daha sonra bu kişileri engelledikleri belirlendi.

Şirket ve internet sitesi aracılığı ile reklam paketinde kod üretme görevini yerine getirerek 500 TL.lik paket karşılığı 500 bin adet kod üretme görevinin verildiği, bir kod üretmenin sistem tarafından link üzerinde 5 dakika kalma şartıyla olduğu, ancak hayatın olağan şartları altında yemek, uyumak, işe gitmek, gezmek gibi insani ihtiyaçlar ve zorunluluklar dikkate alındığında bunun mümkün olmadığı uzman kuruluşlarca düzenlenen raporlar ile tespit edildi.

Yorumlar

Yasar   -  Bağlantı 11 Temmuz 2018, 21:15

Tutuklanan kim ismi nedir hangi sistem bu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı