REKLAMI GEÇ

PKK/KCK davasının ilk duruşması yapıldı

PKK/KCK davasının ilk duruşması yapıldı

PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 5’i tutuklu 23 zanlının yargılanmasına başlandı. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu 5 sanığın yanı sıra tutuksuz yargılanan 18 kişi ve avukatları katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2016 Salı, 23:52

PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile legal görünümlü yeni yapılanması Dem-Genç Denizli içerisinde yer alan şüphelilere yönelik Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Mayıs’ta düzenlenen operasyonda 19 kişi, devam eden çalışmalarda ise 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlılar hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma”, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama”, “toplantı ve yürüyüşlere silah veya belirtilen aletlerle katılma”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “kamu malına zarar verme”, “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme” suçlarından dava açılmıştı.

DURUŞMALAR BAŞLADI
5’i tutuklu 23 sanıklı PKK/KCK davası başladı. Denizli 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde başladı. Tutuklu sanıkların yanı sıra 18 tutuksuz zanlı ve avukatlarının katıldığı duruşmada Mahkeme, tutuklu sanıklardan S.Ç. ve Ü.E’nün yurt dışı çıkış yasağı tedbiri ile tutuksuz yargılanmasına karar verirken, diğer 3 kişinin tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Duruşma 26 Ocak 2017’ye ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı