REKLAMI GEÇ

Denizli’de 57 asker zehirlendi!

Denizli’de 57 asker zehirlendi!

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, 11. Komando Tugayı’nda vatani görevini yapmakta olan 57 askerin zehirlendiğini duyurdu. Askerlerden durumu ciddi olan 26’sı bölgedeki 3 farklı hastaneye sevkedildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2018 Pazar, 00:46

Denizli 11. Komando Tugay’ındaki 57 asker zehirlendi. Toplu olarak Tugay Reviri’ne başvuran askerlerin 26’sı PAÜ, Devlet ve Servergazi Hastanelerine sevk edildi.  Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, askerlerin hayati bir tehlikesinin olmadığını açıkladı.

Açıklamaya göre ilk zehirlenme bulguları sabah saatlerinde peyderpey 5 askerin aynı şikayetlerle tugay revirine başvurmasıyla ortaya çıktı. askerler kısa süre içinde Denizli Devlet hastanesi’ne gönderildi.

6 ASKER TABURCU EDİLDİ
52 asker bu kaz saat 19.00 sularında mide bulantısı kusma gibi şikayetlerle tugay revirine geldi. Durumu diğerlerine göre daha ciddi olan 17 asker, Tugay araçlarıyla Denizli Devlet Hastanesi’ne gönderildi. askerlerden 6 tanesi kısa süre içinde taburcu edilirken, 11’i açıklamanın yapıldığı saatlerde müşahide  altındaydı.  3 asker Servergazi Devlet hastanesi’ne kaldırılırken, 6 asker ise PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. 23 askerin de halen Tugay revirinde tedavi altında olduğu belirtildi.


HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Açıklamada askerlerin hayati tehlikelerinin olmadığı vurgusu yapılırken, Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli işlemlerin yapıldığının altı çizildi.

İŞTE O AÇIKLAMA
Gece yarısına doğru yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;
“02.06.2018 tarihinde Denizli Tugay Komutanlığında; toplam 57 askerde gıda zehirlenmesi meydana gelmiştir. Bu askerlerin 5 tanesi sabah Denizli Devlet Hastanesine peyderpey gönderilmiş olup bu askerler zehirlenme olarak değerlendirilmemiştir. Akşam saat 19:00 da toplu olarak askerler Tugay revirine başvurmuştur. Askeriyenin araçları ile 17 tanesi Denizli Devlet Hastanesi’ne gönderilmiş, 6 tanesi taburcu edilmiş, 11 tanesi halen hastanede tedavi altındadır. Olay daha sonra 112’nin bilgisi olduktan sonra 3 asker Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne ve 3 askerde Servergazi Devlet Hastanesine gönderilmiştir. Daha sonra 6 asker daha Pamukkale Üniversitesi’ne sevk edildi. 23 asker şu anda Tugay revirinde tedavi altında olup gerekli görülenler sevk edilecektir. Askerlerimizin hayati tehlikeleri yoktur. Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli işlemler başlatılmıştır”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı