REKLAMI GEÇ

Yüzlerce minibüs İstiklal Caddesi’ni trafiğe kapattı

Yüzlerce minibüs İstiklal Caddesi’ni trafiğe kapattı

Yol güzergahları değiştiği için mağdur olan yüzlerce minibüs esnafı eylemlerini sürdürüyor. Minibüsçüler bu kez geçişleri yasak olan İstiklal Caddesi’nde eylem yapıyor. Şu sıralar yüzlerce minibüs İstiklal Caddesi’ni trafiğe kapatmış durumda.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2012 Salı, 11:25

Denizli Belediyesi ve İl Trafik Komisyonu kararı ile yol güzergahları değişen ve mağdur olduklarını ileri süren minibüsçü esnafı eylemlerine devam ediyor. Minibüsçüler dün Denizli Belediyesi önünde eylem yapmıştı.

Minibüsçüler eylem için bu kez girmeleri yasak olan İstiklal Caddesi’nde eylem yapıyor. Yüzlerce minibüs İstiklal Caddesi’ne girdi ve caddeyi trafiğe kapattı.

Polisin önce izin vermediği minibüsçüler, yaptıkları görüşmelerden sonra yüzlerce aracıyla birlikte İstiklal Caddesi’nden Çınar’a doğru harekete geçti. Cadde boyunca yol kenarındaki vatandaşlar ve evlerinin camları ya da balkonlarına çıkan Denizlililer alkışlarla minibüsçülerin eylemine destek veriyor.

İstiklal Caddesi’ni 500’den fazla minibüsleriyle kapatarak yavaş yavaş Çınar Meydanı’na doğru seyreden minibüsçülere trafiği aksatmalarına rağmen diğer sivil araç şoförleri de alkış ve korna çalarak destek oluyor.

Minibüsçüler Çınar Meydanı’na ulaştı. 500’den fazla minibüs kontak kapattı. Şu an Çınar Meydanı’na çıkan Gazi Bulvarı, Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi, Lise Caddesi trafiğe kapanmış durumda. Minibüsçüler, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın makamından aşağı inerek kendileriyle görüşmesini istiyor.

Çınar Meydanı ve Denizli Belediyesi’nin önü çevik kuvvet polisi tarafından etten bir duvar gibi korunuyor. Denizli polisi çevrede yoğun güvenlik önlemi almış durumda.

Denizli Şoförler Odası ile Hat Minibüsçüleri Derneği’nden birer temsilci Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile görüşmek için makamına çıktı.

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Çınar Meydanı’na gelerek minibüsçülerle bir süre görüştü. iddiaya göre Bulut’un minibüsçülere bir süre verdiği ve bu süre sonunda meydanı boşaltarak eylemlerini sonlandırmamaları halinde gereken müdahalenin yapılacağını söyledi.

Polis minibüsçülere müdahale için hazırlanırken, minibüsçüler eylemlerinden vazgeçecek gibi görünmüyor. Minibüsçüler kararlı bir şekilde Çınar Meydanı’nı boşaltmamak için direniyor.

Polis bölgeye olası bir müdahaleye karşı takviye ekip yığdı. Panzerler de Çınar’da…

Minibüsçüler Belediye Başkanı Zolan ile görüştü. Zolan, Sorunun yaşandığı durakları iki gün içerisinde tek tek giderek, esnafla birebir görüşme sözü verdi.

Temsilciler bu sözün ardından eylemcileri dağılması konusunda ikna etti. Saatlerdir şehrin neredeyse en önemli arterlerini trafiğe kapatan yüzlerce minibüs şimdi hat duraklarına geri dönüyor.

Yorumlar

ziya   -  Bağlantı 24 Ekim 2012, 01:35

ya neden var turex in kazanacağı paranın artması. trafik sıkışıkmış hikaye. tüm minibüs yolları sıkışıkta turex in geçtiği her yol tenha mı. turexe hangi yolu yasakladılar. üstelik sıkışıksa otobüsü çıkarsınlar yoldan. vatandaşı neden çıkarıyorlar. bu yollar böyle giderse denizlinin çınar, b yeri esnafı biter. avm ler köşe olur.

vatandaş   -  Bağlantı 19 Ekim 2012, 11:31

yollar vatandaşın özel araçlarını nicin kapatılıyor. benzin parasını kendileri vermiyor tabi. trafik çıkılmaz olmuş. turex münibüs rekabetini vatandaşa çektiriyorsunuz.

demir   -  Bağlantı 17 Ekim 2012, 20:59

minibüslerin yol ortasında yolcu alıp indirmesinden şikayet ediyoruz da. düşünelim. minibüsün boyu 6-7 metre sağa girmesi lazım bir de çıkması lazım. 5 metreden girip 5 metreden çıksa . yolun kenarında 20 metreye yakın boşluk olması lazım. malum park sıkıntısı, o boşluk hiçbir yerde yok

vatandaş   -  Bağlantı 17 Ekim 2012, 17:29

insanları bu kadar mağdur etmenin anlamı yok.belediyeler halkın ihtiyacını karşılamak ve hizmet etmek için çalışırlar ama bizim ülkemizde bunun tam tersi.bu metrobüsleri satın alırken hiç mi düşünülmedi Denizli’nin yollarına uygun olmadığı.yoksa yolların bu kadar geniş tutulmasının sebebi de mi bu şirketin para kazanmasına hizmet etmek içindi.insanın aklına böyle sorular gelmiyor değil!!!!!

makbule Aslan   -  Bağlantı 17 Ekim 2012, 15:06

bizi otobüse mecbur ettiler.nereden geldiği belli olmayan Turex Akp nin yalakası.onlara mecburen biniyorum.ama verdiğim parayı helal etmiyorum.geri zekalılar yola devam desin daha….

CEVDET   -  Bağlantı 16 Ekim 2012, 17:24

evet denizli halkı olarak münübüsçü esnafına destek veriyorum başka memleket ten tureks adı altında denizli ye gelip te kaymagını denizli şofor halkı yedirmek istemiyor düşünün bir kere üç beş kişi para kazanacak diye denizli de binlerce şofor halkı var bunların ailesi çocukları derken kaç kişi ekmek yiyecek siz sayın denizli belediye yöneticileri bu mu sizin belediyecilik yönetmeliginiz denizli deki toplu taşımacılıgın kazancını da denizli halkına bırakmanızı istiyoruz ben bir vatandaş olarak görüşümü söylüyorum

haydar   -  Bağlantı 16 Ekim 2012, 14:21

bu şehir osman zolanın, akpnin, emniyet müdürünün babasının malı değil. Türkiye de dingonun ahırı değil. ben yaptım oldu deyip, şehri TUREXe peşkeş çekenler hesap vermeli. minübüscüleri sevmem. hataları çok. ama onlar da ticaret yapıyor, Turex de belediye Turexi niçin kayırıyor açıklamalı.

veysel koldemir   -  Bağlantı 16 Ekim 2012, 14:04

akp ye oy verip yalakalık yapanlara az bile daha beter olun emi durmak yok yola devam siz ancak bundan anlarsınız ot beyinliler tam destek akp ye…

Şahin Dağlı   -  Bağlantı 16 Ekim 2012, 13:08

yapılan uygulama ile vatandaş zoraki otobüslere yönlendiriliyor.otobüslere binmek için uzun süre beklemek ve balık istifi dolu otobüs yolculğu yapmak istemeyen halkın tercihi minübüslerdi.bu hak gaspedilemez

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı