REKLAMI GEÇ

İthal gelin ve çetesi Antalya’da yakalandı

İthal gelin ve çetesi Antalya’da yakalandı

Serinhisar’da kendisini Fatma olarak tanıtan ve düğünden sonra 20 bin liralık altını alarak kayıplara karışan Suriyeli ithal gelin ile suç ortağı olduğu ileri sürülen 7 kişi Antalya’da yakalandı. Zanlıların aynı yöntemle geçtiğimiz ekim ayında Konya’da da bir kişiyi dolandırdıkları ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2015 Pazartesi, 16:01

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Serinhisar’da yaşayan 38 yaşındaki Rıza T. 63 yaşındaki R.T isimli aracı vasıtasıyla isminin Fatma olduğunu söyleyen ve Hatay’dan gelen Suriyeli ile tanıştırıldı. İddiaya göre aracı 15 bin TL para aldı. Rıza T. ile Fatma anlaşınca, düğün hazırlıkları başladı ve Serinhisar’da geçtiğimiz 12 Aralık’ta düğün yapıldı. Aile, ziynet eşyaları, düğün yemeğiyle birlikte 50 bin TL masraf etti. 13 Aralık sabahı, Fatma isimli Suriyeli, Rıza T.yi ilaç ile uyuttuğu ve yanında bulunan kardeş ve kuzen olarak tanıttığı kişilerle Serinhisar’dan ayrıldı. Yaklaşık 20 bin TL’lik ziynet eşyalarıyla birlikte kaçan ithal gelin ile yanındakiler hakkında Serinhisar Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

AYNI YÖNTEMLE KONYA’DA DA DOLANDIRMIŞ
Rıza T. dolandırıldığını anlayınca Suriyeli gelinin geçen Ekim ayında da Konya’nın Çumra ilçesinde Fetih Ç. (32) isimli kişiyle evlilik yaptığını öğrendi. İthal gelinin Konyalı damada kendini Mirfet ismiyle tanıttığı öğrenildi. Suriyeli gelinin Fetih Ç.nin 6 bin TL değerinde ziynet eşyası ile 3 bin TL değerinde yeni alınan elbiselerini alıp kaçtığı, ayrıca yanındakilerin de 18 bin TL aracılık parası aldığı öğrenildi.

ÇETE ANTALYA’DA YAKALANDI
Önce Konya’da, sonra da Denizli’de imam nikahıyla iki kez evlilik yapan Suriyeli gelin ile yanındaki 3’e kadın 4’Ü erkek 8 kişi Antalya’da yakalanıp gözaltına alındı.

Serinhisar ilçesinde oturan Rıza T. dolandırıcıların yakalandığını savcılıktan öğrendiğini belirterek, “Maddi zararımı geri istiyorum. Benim gibi Konya’da da bir arkadaşı aynı yöntemle dolandırmışlar. Vatandaşlarımız, Suriye’den gelen ve evlenmek isteyenlere karşı uyanık olsunlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı