REKLAMI GEÇ

JANDARMA 171 YAŞINDA

JANDARMA 171 YAŞINDA

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Törende, şehit yakınlarına ve gazilere de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tevcih edilen devlet üstün övünç madalyaları ve beratları verildi.

/ DENİZLİHABER / 14 Haziran 2010 Pazartesi, 18:00

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene; Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Başsavcı Kazım Arapoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Bingöl, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Kaymakamlar, daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.

Vali Yavuz Erkmen’in tören mangasını selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Vali Yavuz Erkmen törende yaptığı konuşmada, Jandarma Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıldönümünün sevinci ve gururu içerisinde olduklarını söyleyerek, “Bu aynı zamanda pek çok devletin kuruluş tarihine baktığımız zaman çok eski bir tarihi ifade etmektedir. Bu aynı zamanda devletimizin eski ve köklü oluşunun da çok önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 171 yıldır milletimizin hizmetinde olan jandarma teşkilatımız, gün gelmiş sınırlarımızı korumuş, gün gelmiş en ücra köşemizde oradaki vatandaşımızın yanında olup asayiş ve huzurun sağlanmasında çok önemli görevler yapmış, gün gelmiş kendisine verilen yasalarla ilgili bütün görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Bugün de aynı başarı ve kararlılıkla görevini sürdürmektedir” dedi.

Konuşmanın ardından, jandarma ile ilgili şiirler okundu ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Kutlamalar çerçevesinde narkotik köpeği “Rocky” tarafından uyuşturucu madde arama ve bulma gösterisi sunuldu. Rocky, önce 7 çantadan bir tanesine gizlenmiş olan kokain maddesini, daha sonra da bir otomobilin benzinliğine gizlenmiş olan eroin maddesini kısa süre içinde bulmayı başardı. Rocky son olarak engel parkurlarını tek tek aşarak başarısını izleyicilere gösterdi.

Törende, değişik tarihlerde şehit olan Uzman Çavuş Halil Öneri, Er Halil Aktaş, Er Birhan Göven, Er Ömer Yankayış, Uzman Çavuş Ramazan Us, Onbaşı Bayram Güzel ile Er Halil İbrahim Arılık’ın yakınlarına ve Malul Er Osman Çakmak, Uzman Çavuş İbrahim Gökçe ile Er Hüseyin Poslu’ya Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından devlet övünç madalyaları ve beratları verildi. Duygu dolu anların yaşandığı törende şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadılar. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit yakınları, Vali Erkmen ve madalyaları veren diğer protokol üyeleri tarafından teskin edildi.

Törenin ardından jandarma ekipleri tarafından tören geçişi gerçekleştirildi. Törenin son bölümünde ise jandarma ekiplerinin kullandıkları materyallerin sergilendiği stantlar davetliler tarafından gezildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı