REKLAMI GEÇ

Polis AK Partili gençlere ceza kesti

Polis AK Partili gençlere ceza kesti

AK Parti Gençlik Kolları üyelerine Delikliçınar çevresindeki duvarlara sprey boya ile Mehmet Akif Ersoy silüetleri çizdikleri için 208’er lira para cezası kesildi. Kabahatler Kanunu’na göre kesilen cezaya kızan AK Partili gençler, “Sizi şikayet edeceğiz” diyerek polisle tartıştı. AK Parti İl Başkanı Şahin Tin ise polislerin görevini yaptığını belirterek, “Siyaset kanunlar çerçevesinde yapılmalıdır. Genç arkadaşlarımıza gereken uyarıyı yapacağız” dedi.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 18 Mart 2015 Çarşamba, 14:47

AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, 18 Mart etkinliklerine katılmak için Çanakkale’ye gitmek üzere dün akşam Delikliçınar Meydanı’nda toplandı. Polisler de görevli olarak orada bulunuyordu.

Bir süre sonra sivil polislerle AK Parti’li gençler arasında hararetli bir tartışma başladı. AK Partili gençlerin oldukça sinirli olduklarının gözlendiği tartışmanın nedeni bir hafta öncesine dayanıyordu.

KABAHATLAR KANUNU CEZASI
İstiklal Marşı’nın kabul yıldönümü dolayısıyla bazı AK Partili gençler bir hafta önce Delikliçınar çevresindeki duvarlara sprey boya ile MehmeT Akif Ersoy silüeti çizmişti. Durumu tespit eden polis, yasak olan bu uygulama ile ilgili olarak bazı gençlere Kabahatler Kanunu’na göre 208’er lira para cezası kesmişti.

ic
Delikliçınar Meydanı’ndaki tartışmanın nedeni bu cezaydı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İsmail Eyüpoğlu ve eski başkan Bilal Kılınç, polislere “Duvarlara Berkin Elvan silüeti çizenleri neden tespit etmediniz” diyerek çıkıştı.

ic-2
Denizlihaber Muhabiri Burak Coşkun’a tartışmanın nedenini anlatan Gençlik Kolları Eski İl Başkanı Bilal Kılınç, “Geçen 12 Mart’ta yollara Berkin Elvan’ın sprey boya ile silüetini yapmışlar. Bizden bir arkadaşımız da Çınar ve üniversite bölgesinde bazı duvarlara Mehmet Akif Ersoy’un silüetini boyadı. Polislerle bu konu hakkında tartıştık. Biz bölücü değiliz. Topluma zarar vermedik Polisler gitsin bölücüleri yakalasın. Gereken yerlere şikayet edeceğiz” dedi.

TİN: GENÇLERİ UYARACAĞIZ
AK Parti İl Başkanı Şahin Tin ise partili gençlerin polisle tartışması ile ilgili denizlihaber.com’a açıklama yaptı. Tin, “siyaset kanunlar çerçevesinde yapılmalıdır. Eğer yaptıkları suç ise cezası da kesilmiştir. Polis görevini yapmıştır. Gençlerimizin heyecanlarına yenildiklerini düşünüyorum. Biz genç arkadaşlarımıza gereken uyarıyı yapacağız” dedi.

Yorumlar

Ali Tan   -  Bağlantı 19 Mart 2015, 12:38

Bu arada bu polisleride paralelci ilan etmişler 🙂

Ali Tan   -  Bağlantı 19 Mart 2015, 12:36

Kardeşim bu akp NE KADAR Mukaddesatımız varsa sömürdü, M. Akif te onların , Necip Fazıl da onların, 7 güzel adamda onların.
Hepsini sömürdü. Bunun dik durmakla alakası ne bu soytarılık, Akifin silüetini kullanarak tatmin olan bir gençlik.

abuzer   -  Bağlantı 19 Mart 2015, 09:36

muhalefet partili il başkanlarından ve partililerden aynı olgunluğu bekliyoruz. Tebrikler Şahin Tin

Ali Ersoy   -  Bağlantı 18 Mart 2015, 20:18

Çanakkale savaşları sırasında M.Akif Ersoyun nerede olduğunu bilen varmı içinizde? Resim yapanlara soruyorum…

Serkan   -  Bağlantı 18 Mart 2015, 17:38

Ellerinize sağlık.Kampüste de gördüm demekki Asımın NEsli olarak dik duran gençler burada da aktifmiş dedim gelin evime de yapın nolur.

ali   -  Bağlantı 18 Mart 2015, 17:21

polis işini yapmış il başkanıda gerekeni söylemiş olması gereken olmuş konu kapanmıştır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı