REKLAMI GEÇ

SAVCI ALKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SAVCI ALKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 45 yaşındaki Cumhuriyet Savcısı Aykut Alkan, Adliye Sarayı’nda düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2010 Pazartesi, 18:12

Denizli’de 2004 yılından bu yana Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan 45 yaşındaki Aykut Alkan, pazar alışverişinden döndükten sonra, evinin önünde kalp krizi geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Aykut Alkan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, savcının ölümü başta adli çevresi olmak üzere tüm Denizli’de büyük üzüntüye sebep oldu. 17 yıllık savcı olan Alkan için son görev yeri olan Denizli Adliyesi önünde tören düzenlendi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Çardakçı, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, savcının ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşlarının katıldığı törende gözyaşları sel oldu. Savcı Aykut Alkan’ın eşi Hatice Alkan, ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencisi kızı Duru ve lise öğrencisi oğlu Kemal’i kucağına alarak gözyaşı döktü. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Alkan’ın ailesine başsağlığı dileğinde bulunurken, savcının ablası Vali Erkmen’e kardeşinin tabutunu göstererek “Bakar mısınız? Şu güzelliğe bakar mısınız? Temizliğe bakın, ne mutlu” diyerek ağladı.

Törende konuşan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Denizli adalet ailesi olarak sözün bittiği noktada olduklarını belirterek, “Kelimelerin kifayetsiz, cümlelerin sıralanmasının en zor olduğu noktadayız. Değerli Savcımız Aykut Alkan’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kardeşimizin bu denli genç bir yaşta aramızdan ayrılmış olması üzüntümüzü daha arttırmıştır” dedi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen de, çok sevilen Savcı Aykut Alkan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Hepimizin inandığı gibi, biz ölümü göreceğiz ve tadacağız. Ölümün genç yaşta olması insana başka bir hüzün veriyor. Önemli olan geride iyi bir isim bırakmak. Baktığımız zaman savcımız herkesin takdirini kazanan ve herkesin arkasından iyi şeyler söylediği bir insandı” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Adliye Sarayı önünde dua edildi ve vefat eden savcı Alkan için helallik istendi. Cumhuriyet Savcısı Aykut Alkan’ın eşi Hatice Alkan, törenin sonunda Denizli Valisi Erkmen’e sarılarak dakikalarca ağladı.

Cumhuriyet Savcısı Aykut Alkan’ın cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere Konya’nın Akşehir İlçesi’ne gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı