REKLAMI GEÇ

Valilikten boğulma olayına ilişkin açıklama yapıldı

Valilikten boğulma olayına ilişkin açıklama yapıldı

Dün Pamukkale’Deki antik havuzda yaşanan boğulma olayına ilişkin Denizli Valiliği açıklama yaptı. İddiaların aksine iki turisti de sudan cankurtaranın çıkardığı ilk müdahaleyi de olay yerindeki sağlık görevlisinin yaptığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2018 Cumartesi, 10:18

Bayramın ilk günü Pamukkale’deki antik havuzda Brezilyalı iki turist boğulmuştu. Alınan bilgiye göre, Brezilya’dan Türkiye’ye tatile gelen Jandira Maria De Souza (65) ve kardeşi Valdete Jesus Rocha (61) ölüm tehlikesi yaşadı. De Souza su içinde kalp krizi geçirerek boğulma tehlikesi yaşarken kardeşi de fenalaşıp bayılmış ve su altında kalmıştı.

İki kardeşin yakınları cankurtaranın geç müdahale ettiğini, sağlık görevlisi bulunmadığını ve ambulansların da geç geldiğini açıklamıştı.

Denizli Valiliği konuya ilişkin bir açıklama yaparak iki kurbanı sudan cankurtaranın çıkardığını ve ilk müdahaleyi de olay yerindeki sağlık personeli olan hemşirenin yaptığını açıkladı.

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Antik havuzda boğulma tehlikesi geçiren 2 turist olay yerinde bulunan cankurtaran tarafından anında sudan çıkartıldı. Sağlık görevlisi hemşire tarafından ilk müdahale yapılmıştır. Olay yerine gelen ambulans tarafından ilk olarak sağlık durumu acil olan Jandira Maria De Souza ilimizdeki özel bir hastaneye götürülmüştür. Sağlık durumu iyi olan Valdete Jesus Rocha ise bölgeye gelen diğer ambulansla yine aynı hastaneye sevk edildi. Boğulma tehlikesi geçiren turistlerden Valdete Jesus Rocha’nın sağlık durumu iyi olup önlem amaçlı hastanede gözlem altında tutulmaktadır. Jandira Maria De Souza ise yoğun bakımda olup hayati tehlikesi devam etmektedir” denildi.

Yorumlar

ezgi bobur   -  Bağlantı 18 Haziran 2018, 15:39

allah rahmet eylesin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı