REKLAMI GEÇ

3.500 asansör denetlendi yüzde 62’sine kırmızı etiket konuldu

3.500 asansör denetlendi yüzde 62’sine kırmızı etiket konuldu

Merkezefendi ve Pamukkale belediyeleri ile protokol imzalayan Makine Mühendisleri Odası(MMO) Denizli Şubesi, 2 yıl süreyle asansörlerin bakım ve periyodik kontrollerini gerçekleştirecek. Protokol duyurusu için düzenlenen basın toplantısında korkutan bir veriyi ortaya koyan MMO Denizli Şube Başkanı Tevfik Demirçalı, kontrolü yapılan 3 bin 500 asansörün yüzde 62’sine “can ve mal güvenliği” olmadığını gösteren kırmızı etiket yapıştırıldığını açıkladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2015 Perşembe, 13:53

 

 

Merkezefendi ve Pamukkale belediyeleri ile MMO Denizli Şubesi arasında asansörlerin bakım ve periyoduk kontrolleri için protokol imzalandı. Protokolü, MMO Şube Başkanı Tevfik Demirçalı, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Görgüç ile Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Göksu imzaladı.

İmza töreninde konuşan MMO Denizli Şube Başkanı Tevfik Demirçalı, imzalanan protokol çerçevesinde, Merkezefendi ve Pamukkale belediyeleri sınırları içerisinde bulunan asansörlerin bakım ve kontrollerini yapacaklarını söyledi.

denizli-mmo-asansor-protokol-ic

DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR AMA
Demirçalı, üç yıl önce kontrolü yapılan 3 bin 500 asansörden yüzde 85’ine kırmızı etiket konulduğunu, bunun da“can ve mal güvenliği açısından kullanılması sakıncalı” anlamına geldiğini, yapılan denetimlerle oranın yüzde 62’ye düştüğünü belirtti.

denizli-mmo-asansor-protokol-ic-1

ÜZÜCÜ KAZALAR YAŞANMASIN
Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Görgüç ise, asansör teknolojileri alında da çok hızlı bir gelişme ve değişim yaşandığını dikkat çekerek, “Günümüzde asansörler, çok katlı binaların sayısı artıkça kullanım alanları da genişleyen, insan yaşamının daha konforlu ve kolay hale gelmesinde önemli bir paya sahip taşıma sistemi haline geldi. Asansörler, hayatımıza kolaylık sağlamakla beraber dikkatli olunmazsa ve gerekli özen gösterilmezse üzücü kazalara yol açabilmektedir. Üzücü olayların yaşanmasını önlemek amacıyla bu protokolü yaptık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı