REKLAMI GEÇ

ÇOCUK EVLERİNE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

ÇOCUK EVLERİNE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

Yetiştirme Yurdunda kalan çocukları sosyal hayata daha iyi hazırlamak için yapılan Çocuk Evleri’ne bir yenisi daha eklendi. Denizli Ticaret Borsası’nın kiraladığı ve tefrişatını DTB Başkanı İbrahim Tefenlili ve DTB Meclis Başkanı Vedat Evran’ın üstlendiği Sarıgül Çocuk Evi’nin protokolü, imzalandı.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2010 Salı, 15:31

İmza Törenine, Vali Yavuz Erkmen, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, DTB Meclis Başkanı Vedat Evran ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın katıldı. Vali Yavuz Erkmen, önümüzdeki günlerde iki Çocuk Evi protokolü daha imzalanacağını söyleyerek, “Yuvada bulunan çocuklarımızı mahalle ortamında tutulan evlere çıkartmak suretiyle 6’şar kişi olarak bir evde yaşamalarını sağlamış oluyoruz. Onların sosyalleşmesini, toplum içerisinde, aile ortamı içerisinde yaşayıp daha iyi şekilde toplumla uyum sağlamasını hedefleyerek, bu tip yaşantının bundan sonra çocuklarımız için daha iyi olacağı düşüncesiyle bu uygulama ortaya konulmuştu. Proje doğrultusunda bu protokol bugüne kadar Denizli’de imzaladığımız 11. protokol oluyor. Şu ana kadar imzaladığımız 11 protokolden 9 tanesi hayata geçirildi. Yani 54 tane çocuğumuz evlere yerleştirildi. Protokollerini imzaladığımız iki ev ise bu ay içerisinde çocukların yerleştirilmesi suretiyle oralarda da çocuklarımız kalmaya başlayacak. Önümüzdeki günlerde iki tane daha imzalayacağımız protokoller var. Toplam sayı 13’e çıkacak. Biz bu konuda Türkiye’de önde gelen İllerin başında geliyoruz” dedi.

DTB tarafından 5 yıllığına kiralanan ve 35 bin TL’ye mal olan tefrişatını DTB Başkanı İbrahim Tefenlili ve DTB Meclis Başkanı Vedat Evran’ın ortaklaşa üstlendiği Sarıgül Çocuk Evi ile Denizli’de faaliyete geçirilen çocuk evi sayısı 11’e çıkmış oldu. 2010 yılı sonuna kadar 2 Çocuk Evi daha hizmete açılarak toplam Çocuk Evi sayısı 13’e çıkacak ve çocuk evlerinde kalan çocuk sayısı da 72’ye çıkacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı