REKLAMI GEÇ

Denizli, Mumcu’yu unutmadı

Denizli, Mumcu’yu unutmadı

Denizlililer, 23 yıl önce uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu unutmadı. Mumcu, için valilik binası yanındaki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2016 Pazar, 14:47

Denizli Demokrasi Platformu’nca düzenlenen anma törenine CHP Denizli milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri katıldı.

Çelenk koyma ve saygı duruşunun ardından konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan; Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hamlebitoğlu gibi Türk ulusunun temel değerlerine sahip çıkan aydınların Gazi Mustafa Kemal’in çizdiği yolda hiçbir güçten korkmadan ilerlerken katledildiklerini söyledi.

Son yıllarda ülkenin geldiği noktanın Uğur Mumcu’nun ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğunu belirten İlhan; gazeteci, yazar, akademisyen, bilim adamlarının kurban edildiğini, hapsedildiğini, aydınlanmaya, laikliğe, bağımsızlığa ve toplumun birlikte yaşama amacına topyekün bir saldırı başlatıldığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı