REKLAMI GEÇ

DEYYAD CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ’NDE

DEYYAD CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ’NDE

Denizli Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İskender Doğan,15 yayıncı dernek başkanı ile birlikte yayıncıların sorunlarını anlatmak üzere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 24 Nisan 2010 Cumartesi, 18:12

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, 15 yayıncı dernek başkanı ile birlikte ziyaret eden DEYYAD (Denizli Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı İskender Doğan, Denizli’deki yerel radyoların yaşadığı sıkıntıları içeren bir dosyayı Abdullah Gül’e verdi.

TBMM alt komisyonlarında görüşülmekte olan yeni RTÜK yasasının, yayıncılar için tam bir felaket olduğunu açıklayan İskender Doğan, “Yeni yasa aynen meclisten geçerse, anonim şirket kuran herkes frekans ihalesine katılacak. İhale de en çok parayı verenin olacak. Bu eski hakların yok olması anlamındadır. 16 yıldır yayın yapan televizyonlar ve radyolara hiçbir hak tanınmıyor. Bu hukuka da aykırıdır. Düzeltilmesi için çaba göstermenizi istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de “Biz Anadolu medyasına büyük önem veriyoruz. Ulusal gazetelerin okunma oranında yüzde 60 pay İstanbul’un. Anadolu’da ise radyoları kullanacağız. Özellikle yılda 1 kez radyolarda konuşma yapacağım. Geziye gittiğim vilayetlerde en az bir radyoya konuk olmak isterim” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, “Bu dosyayı medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a vereceğim. Çözümlerde de takipçi olacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı