REKLAMI GEÇ

EMEP’TEN METAL İŞÇİLERİNE DESTEK

EMEP’TEN METAL İŞÇİLERİNE DESTEK

EMEP İl Başkanı Mutaf, metal işçilerine zam teklifinin alaycı olduğunu söyledi, çalışanların MESS baskısı ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2018 Cumartesi, 11:27

Ülke genelinde metal işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücretlerinde zamma gidilmesi yönündeki talepleri çeşitli kesimlerden destek görüyor. Denizli’de Emek Partisi İl Başkanı Yusuf Cemal Mutaf da konuya ilişkin açıklama yaparak işçilere destek verdi.

Türkiye Metal Sanayiciler Sendikası’nın tavrını ‘alaycı’ olarak nitelendiren Mutaf, “Patronların sendikası MESS 3,2 gibi alaycı bir zam teklifinin yanı sıra ikramiyelerde kesinti, esnek çalışma ve 3 yıllık sözleşme dayatmasında bulundu. Yıllardır haklarını mücadele ederek kazanan metal işçileri MESS dayatmaları karşısında greve hazırlanıyor” dedi.

Asgari ücretin açlık sınırının da altında olduğunu hatırlatan Mutaf, ” Sermaye ile siyasi iktidarın el ele vererek emekçilere sefaleti dayatmasına karşı tek çare birleşerek mücadele etmektir. Denizli şehrimizde ise Nexans ve Elsan fabrikasında çalışan işçiler toplu iş sözleşmesi sürecinde MESS dayatmasına karşı hak mücadelesi veriyor. Grev hakkını gasp eden OHAL kaldırılmalı ve metal işçilerinin talepleri karşılanmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı