REKLAMI GEÇ

ENGELLİLER ÇALIŞIYOR PROJESİ’NDE MUTLU SON

ENGELLİLER ÇALIŞIYOR PROJESİ’NDE MUTLU SON

Hollanda Dışişleri Bakanlığı Matra Programı kapsamında 3 yıldır yürütülen ve Denizli Belediyesi’nin yerel koordinatörlüğünü üstlendiği Engelliler Çalışıyor Projesi sona erdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2010 Pazartesi, 18:17

Projenin sonunda Polisevi’nde kapanış toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Hollanda Almelo Belediye Başkan Yardımcısı Mieke Kayk, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, çok sayıda engelli derneği temsilcisi, sivil toplum kuruluşu başkanı ile Almelo’dan davetliler katıldı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, belediyenin engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin sosyal devlet olmasının en güzel örneklerinin yerel yönetimler aracılığıyla sunulduğunu kaydeden başkan Zeybekci, ‘Engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmak ve karşılaştıkları engelleri kaldırmak için çeşitli projeler yürütüyoruz. Engeliler Çalışıyor Projesi de bunlardan bir tanesidir. Almelo Belediyesi ile uzun yıllara dayanan kardeş şehir ilişkimiz var. 3 yıl önce de hayata geçirilen bu projeyle, engellilerimizin becerilerine göre istihdam edilmesini hedefledik. Projeye, yerelde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Ticaret Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve engelli dernekleri destek verdi. Projenin yabancı ortakları ise SOWECO, CWI, Adapt Ability, Pro-werk, Twevte, Cedris, ROC Van Twente ve Almelo Belediyesi, bizlere desteklerini hiç esirgemedi. Bir engelli için bile olsa emek harcayan her kurum her türlü övgüyü hak ediyor. Proje ortaklarımıza buradan sonsuz şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

Hollanda Almelo Belediye Başkan Yardımcısı Mieke Kayk da, projenin Denizli ile Hollanda’dan 15 kurumun bir araya gelmesiyle 3 yıl önce hayata geçirildiğini kaydederek, ‘Gelinen noktada 65 engelli iş sahibi oldu. Neler yapılabileceğini ortaya koyduk. Ortaya tüm fiziksel engelli vatandaşların sırtını güvenle yaslayabileceği bir işbirliği çıktı. Dileğimiz projenin tüm illere örnek olmasıdır’ dedi.

Toplantıda, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ardıç, dernek temsilcileri ve Hollanda’dan gelen proje ortakları temsilcileri de bir konuşma yaptı.
Toplantının ardından tüm ortaklara plaket takdim edildi. Fiziksel engelli vatandaşların yetenek ve işgörebilirliklerinin belirlenmesi, mesleki eğitimleri, İstihdam edilmesi ve işverenin işgücü ihtiyacının karşılanması ile ilgili kurumlar arası işbirliği protokolü de imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı