REKLAMI GEÇ

KAMU-İŞ Temsilcisi Aydoğan, ”İşsizlik fonu yağmalanıyor”

KAMU-İŞ Temsilcisi Aydoğan, ”İşsizlik fonu yağmalanıyor”

Birleşik KAMU-İŞ Denizli Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan, yaptığı yazılı bir açıklamayla hükümeti topa tuttu. Aydoğan, 2019 bütçesini değerlendirip, yeni rejimin yeni bütçesinde yurttaşa, emeğe ve emekçiye yer verilmeyeceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2018 Pazar, 18:54

Birleşik KAMU-İŞ Denizli Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan, yazılı bir açıklama yayınlayarak, hükümetin 2019 bütçesini eleştirdi. Ülkedeki ekonomik bunalımın derinleştiğini ve mevcut iktidarın hiçbir şey yokmuş gibi davrandığını belirten Aydoğan, enflasyonun son 15 yılın zirvesine çıktığını ve 25.50 olduğunu kaydederek, bu rakamın Merkez Bankası yılsonu enflasyon rakamının 3 puan üzerinde olduğunu kaydetti.

TBMM Komisyonu’nda görüşülmeye devam eden 2019 yılı bütçesinin tek bir kişinin isteğine ve iradesine bağlı olarak hazırlandığını, yeni sistemin başkana vergi koymaktan, istenildiği kalemde keyfi harcama yapmaya kadar demokratik bir toplumla bağdaşmayan yetkiler tanıdığının altını çizen Birleşik KAMU-İŞ Denizli Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan, ” Yeni rejimin yeni bütçesinde yurttaşa, emeğe ve emekçilere yer verilmiyor. 2018 yılında 762 milyar 753 milyon TL olan merkezi yönetim bütçesinin 2019 yılında ise 960 milyar 975 milyon TL’ye yükseltilmektedir. Yeni bütçe tasarısıyla birlikte en büyük değişimlerden biri Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yaşanacak. 2018’de 845 milyon TL olan cumhurbaşkanlığı bütçesinin 2019 yılında yüzde 233 artışla 2 milyar 818 milyon TL’ye yükseltilmesi planlanıyor” dedi.

Bir diğer yüksek artışın ise Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinde gözleneceğini söyleyen Aydoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinin 7 milyar 774 milyon TL’den 10 milyar 445 milyon TL’ye çıkarılması planlanıyor. Artış oranı ise yüzde 34, yani Diyanete aktarılan ödeneğin ardı arkası kesilmiyor. İşsizlik fonu yağmalanırken, emekçiler yüksek enflasyon oranlarına karşı açlık savaşı verirken Diyanet Bütçesinde ki bu yüksek artışı ülkemizde milyonlarca açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan yurttaşımızın takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı