REKLAMI GEÇ

Polisten farkındalık projesi

Polisten farkındalık projesi

Denizli polisi, genel müdürlüğün başlattığı farkındalık programının bir parçası olarak kentte yürüttüğü kampanyada taraftarı ‘sporda şiddeti önlemeye’ davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mart 2018 Pazar, 13:55

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başlattığı, Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Spor Şube’nin de kentte başarı ile yürüttüğü ‘Bu maç sensiz olmaz’ farkındalık kampanyasına yönelik çalışmalar hızla sürüyor.

Denizli polisi, taraftara ‘bu maç sensiz olmaz’ diyerek sporda şiddetin önlenmesine herkesi katkı koymaya davet ediyor.

Kentteki spor müsabakalarında broşürler dağıtarak taraftarları bilgilendirmeyi amaçlayan projede “Sporda Şiddetin Önlenmesi Yasası’ olarak bilinen 6222 sayılı kanun hakkında bilgiler veriliyor.

‘Rekabet olmadan spor, taraftar olmadan heyecan olmaz’ alt başlığı ile yürütülen projede; barış ve kardeşlik için mücadele edilen her spor dalında birlik ve beraberlik duygusunu yaşamak ve yaşatmak esas amaç olmalıdır vurgusu yapılıyor.

Alt başlıklarından biri de ‘Sporda şiddete dur de’ olan projede taraftarların günlük yaşamlarında iç içe yaşadıkları insanlarla tribünlerde ayrışmalarının mantıklı izahı bulunmadığının altı çiziliyor. Dağıtılan broşürlerde 6222 sayılı kanın hakkında da bilgilen verilirken seyirden yasaklama, adli para cezası, mala zarar verme gibi ana konularda bilgiler aktarılıyor.

Taraftar gruplarının çok sevdiği pankartların içeriklerine ilişkin de bilgilerin paylaşıldığı kampanya Denizli’de spor şubeye bağlı polisler tarafından yürütülüyor.

Kentteki spor müsabakaları öncesinde dağıtılan broşürlerle halki bilgilendirmeye ve farkındalık yaratmaya çalışan memurlar, sahaya da “Bu maç sensiz olmaz. Şiddete dur de’ yazılı pankartların çıkarılmasını sağlıyor. Son olarak Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji ve Kayseri İstem Koleji arasında oynanan TB2L müsabakası öncesinde de her iki takım oyuncuları sahaya bu pankartla çıkarak projeye destek verdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı