REKLAMI GEÇ

Sonunuz olmasın!

Sonunuz olmasın!

Bayram tatilini balık avlayarak değerlendirmek isteyenlere DENOLDER Başkanı Kartlı’dan uyarı: Göletlere girmeyin!

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2016 Salı, 11:39

İç sularda av yasaklarının kalkması ile birlikte özellikle sazan ve yayın balığı avları hız kazandı. Uzun bayram tatilini fırsat olarak gören amatör ve sportif balıkçılar da şimdiden avlaklara akın etti. 

05072016_balik_ic

Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Halil İbrahim Kartlı avcılara seslenerek kurallara uymalarını, dikkatli davranmalarını istedi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle özellikle göletlerin serinlemek amacı ile kullanıldığına dikkati çeken Kartlı avcılara seslenerek, “Serinlemek amacı ile de olsa asla göle girmeyin” dedi. Son yıllarda göletlerdeki boğulma vakalarının sayısına dikkati çeken Kartlı, “Amatör ve sportif avcılık çok zevkli bir hobidir. Bu hobiyi kabusa dönüştürmeye gerek yok” diye konuştu.

BOY VE LİMİTLERE UYUN
Yönetmeliklerin günlük sınırları, avlanma teknikleri ve yem kullanımı gibi konuları tarif ettiğine de değinen DENOLDER Başkanı Kartlı, “Sazan balığında günlük limit 5 adetle sınırlıdır ve en düşük boy 40 santimetre olarak gösterilmiştir. Bu durum yayın balığında 90 santimetre ve günlük bir adet olarak belirlenmiştir. Amatör ve sportif avcılarımızın sürdürülebilir avcılık için limitlere mutlaka uymaları gerekmektedir. İleride çocuklarımızın da aynı avlaklarda balık tutabilmelerini sağlamak adına iç sularımızı temiz tutmak, limitlere uymak zorundayız” dedi.
Ağ ve patlayıcı madde kullanarak avcılığın kesinlikle yasak olduğunun da altını çizen Kartlı, amatör avcılardan bu tür durumları tespit etmeleri halinde hemen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bilgi vermelerini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı