REKLAMI GEÇ

Tahtacılar şenlikte buluşacak

Tahtacılar şenlikte buluşacak

Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Çankır, tahtacıların bu hafta sonu pir ocakları olan Hacı Emirli Ocağı’nda buluşacaklarını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2010 Cuma, 16:50

Şenliğin bu yıl Aydın Germencik’e bağlı Kızılcapınar Köyü’nde yapılacağını hatırlatan Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Çankır, “Türkiye’de yaşayan tüm tahtacılar ikinci büyük ocakları olan Hacı Emirli Ocağı’nda buluşuyor. Her yıl Mayıs ayının ilk pazarına denk gelen günü, geleneksel olarak yapılan ‘Tahtacı Şenliği’ bu yıl Aydın’ın Germencik İlçesi’ne bağlı Kızılcapınar Köyü’nde yapılacak. İlk yıl İzmir Narlıdere, geçen yıl ise Adana Ceyhan’a bağlı Durhasandede Köyü’nde yapılan ve geleneksel hale gelen etkinliğimizde, bu yıl katılımın çok olmasını bekliyoruz” dedi.

Etkinliğe, Denizli’den de 10 otobüsle katılacaklarını belirten Çankır, “Etkinliğimizde semah gösterileri ve müziğin yanında, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan ağaç kesme yarışması ve bir tahtacı kıyafeti olan deyre defilesi de yapılacak. Sanatçı olarak kendisi de bir tahtacı olan Musa Eroğlu hocamızın da sahne alacağı etkinliğe, Denizli ve çevre iller olarak bizler de büyük destek vereceğiz. Tahtacı kültürünü biraz da olsa görmek, tanımak isteyen tüm halkımızı yapacağımız etkinliğe bekliyoruz. Gün boyunca devam edecek olan etkinlerimizde tahtacı kardeşlerimiz birbirlerini daha iyi tanıyacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak etkinliklerin ve çalışmalarında ön görüşmeleri bu özel etkinliğimizde konuşulacak. Tahtacı örf adet ve geleneklerine göre çok güzel bir gün geçireceğiz. Bizim kapımız herkese açık olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı