REKLAMI GEÇ

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

İsrail’in Gazze’ye giden yardım gemilerine yaptığı ve İskenderun’da PKK tarafından askerlere yapılan saldırıya tepkiler sürüyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Haziran 2010 Çarşamba, 19:27

İskenderun’da Türk askerlerine PKK tarafından yapılan saldırıya ve İsrail’in Gazze’ye giden yardım gemilerine yaptığı saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor.

İktidarı göreve çağırdı
Denizli Sevdalıları Derneği Başkanı Ahmet Dağdeviren, İsrail’in, Filistin’e yardım götüren gemilere yaptığı saldırının, Türk milletine karşı açık bir düşmanlık göstergesi olduğunu söyledi. Dağdeviren, “Bu olayın ardından, İsrail ile ilişkilerde yeni bir strateji geliştirilmesi ve İsrail’in Türk milletinden özür dilemesi gerekmektedir. İsrail’in alıkoyduğu, hayatını kaybeden, yaralanan ve tutulan vatandaşlarımız ile yardım gemileri acilen iade edilmeli, bu düşmanca tavrın sonucunda ortaya çıkan mağduriyetin ve kayıpların hakları ve hukuku mutlaka takip edilmelidir. “Güzel şeyler olacak” diye başlanan açılım süreci, bugün, dünden daha fazla kan akmasına neden olmaktadır. Nereye varacağız? Şehir merkezine, askeri üsse saldırıyorlar. Bu gidiş, iyiye gidiş değil. İktidarı, milletin birliğini, devletin bağımsızlığını savunmak adına, üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyorum. Kararlı bir yönetim ve dik duruş olsaydı bu sonuçlarla karşılaşmazdık” dedi.

İMO Denizli Şubesi Başkanı Doç. Dr. Halim Ceylan da yaptığı açıklama ile İsrail’in yaptığı ve Türkiye’de meydana gelen terör saldırılarını kınadı. Ceylan, “Yıllardır devam eden İsrail ambargosu altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkına insani yardım ulaştırabilmek amacıyla yola çıkan yardım filosuna, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınıyoruz. Saldırılarda yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Eşzamanlı olarak İskenderun’da meydana gelen hain saldırıyı manidar buluyor ve kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’ tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” dedi.

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, “Akdeniz’i devlet terörü ile kana bulayan İsrail’i, İskenderun’da 6 askerimizi şehit eden PKK terörünü lanetliyor, şiddetle kınıyoruz” dedi. Kandemir, “Bütün dünya insanlığı, Ortadoğu’yu ve Akdeniz’i kana bulayan İsrail’e haddini bildirmelidir. İsrail’in bu cüreti göstermesinin arkasında her yaptığı saldırı sonrasında ABD ve Avrupa ülkelerinin ses çıkarmaması, hatta sırtını sıvazlaması yatmaktadır. Onların yarattıkları canavar bugün insanlığın başına bela olmuştur. Aynı gün eşzamanlı olarak başka bir ABD ve emperyalist güçlerin uşağı ve maşası PKK teröristleri de İskenderun’da Deniz İkmal Komutanlığı’na saldırıp 6 askerimizi hunharca şehit etmişlerdir. 9 askerimiz de bu saldırıda yaralanmışlardır. AKP iktidarının açılım gevşekliğini fırsat bilen PKK terörü saldırılarını yoğunlaştırmaktadır. Hükümetin terörle daha tutarlı ve kararlı bir mücadele sergilemesi gerekmektedir. Halkımız artık şehit cenazesi ve terör saldırısı görmek istemiyor, ülkemizde, bölgemizde, Ortadoğu’da ve Akdeniz’de artık barış olsun, kardeşçe yaşansın istiyor. ABD’nin kontrolünde ve güdümünde olan hem İsrail’in Akdeniz’de uyguladığı devlet terörünü, hem de PKK’nın İskenderun’daki hain saldırısını şiddetle kınıyoruz. Eğitim-İş olarak, bölgemizde, Ortadoğu’da yaşayan ulusların barış ve kardeşlik içinde yaşamasını, Akdeniz’in bir barış denizi olmasını istiyoruz. Mazlum ve mağdur Filistin halkının yanındayız. Hem İskenderun’da şehit düşen askerlerimize, hem İsrail saldırısında yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yakınlarına, ulusumuza da sabır ve baş sağlığı diliyoruz” dedi.

TMOBB İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Ömer Duysal da yaptığı açıklama ile İsrail saldırısını kınadı. Duysal, “İsrail saldırısı, insanlık dışıdır, kınıyoruz. Yıllardır devam eden ambargo altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkına insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan yardım filosuna İsrail tarafından yapılan saldırıyı TMMOB şiddetle kınamaktadır.
Bu saldırı, İsrail’in yıllardır Filistin halkına uyguladığı işgal ve katliamın boyutunu bir kez daha dünyaya göstermektedir. Her türlü insani ihtiyaç maddesinin Gazze‘ye girişini yasaklayan İsrail ambargosuna, Dünya devletleri gözlerini kapamış, Filistin halkı adeta ölüme terk edilmiştir. İsrail’i, onun Filistin halkına yaptığı katliamları destekleyen başta ABD ve tüm emperyalist güçleri ve bu saldırılara sessiz kalanları lanetliyoruz. Dünya devletleri artık bu şiddete dur demeli, İsrail‘in Filistin topraklarında Filistin halkına yönelik zulmüne son verilmelidir. Filistin halkına yapılanlar unutulmayacaktır ve bu büyük trajedinin hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır” dedi.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Şenel de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Şenel, “Geçtiğimiz günlerde Gazze’ ye insani yardım taşıyan gemilere İsrail askerleri tarafından yapılan silahlı saldırıyı ve ardından yaşanan olayları derin bir üzüntü ve kaygı ile takip etmekteyiz. Öncelikle belirtmek gerekir ki yapılan saldırı bir insanlık dramı olarak tarih sayfalarına geçmiştir. Yaşanan en büyük soykırıma maruz kalan bir toplumun idarecilerinin bu tür bir saldırıya onay vermesi ise ayrı bir çelişkidir.Saldırıyı esefle kınıyor , hayatını kaybeden tüm şehitlere ve yine aynı günlerde hain terör saldırısı ile İskenderun da hayatını kaybeden askerlerimize rahmet diliyoruz. Ancak bir noktayı da tespit etmekte yarar görüyoruz. Saldırı İsrail hükümetinin bir ayıbıdır. Tarih boyunca dostluk ilişkileri içerisinde yaşayan Türk ve İsrail toplumları arasında bugüne kadar süren ilişkilerin bu türde vehim olaylardan etkilenmemesi, toplum olarak sağduyulu ve duyarlı davranışlar sergilenmesi bize yakışan olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı