REKLAMI GEÇ

Toplu taşıma araçlarında engellilere uygun düzenleme istendi

Toplu taşıma araçlarında engellilere uygun düzenleme istendi

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi, toplu taşıma araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya siyasi parti ve sivil toplum örgütleri destek verirken, dernek başkanı Reşat Göcen, Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gonca ile Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü’ye “lütuf değil insanca yaşam hakkımızı istiyoruz” diye seslendi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2016 Çarşamba, 16:00

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi, Candoğan Parkı önünde imza kampanyası başlattı. Denizli’de toplu taşıma araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için başlatılan imza kampanyasının ilk gününde görme engellilere CHP, Vatan Partisi ve Eğitim-İş Denizli Şubesi de destek verdi.

denizli-gorme-engellilerden-imza-kampanyasi-2

Üç gün devam edecek imza kampanyasıyla ilgili açıklamada bulunan Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Avukat Reşat Göcen, “5358 sayılı Engelliler Yasası, kamusal ve sosyal alanlar ile toplu taşıma araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesini zorunlu kılınmıştır. Biz imza kampanyası ile bu yasanın bir an önce uygulanmasını istiyoruz. Engelliler, herkes gibi kamu binalarına ve sosyal alanlara erişebilmeli, cadde ve kaldırımları kimseye ihtiyaç duymadan kullanabilmeli. Ayrıca görme engellilerin kimsenin yardımı olmadan binebileceği otobüsü belirleyerek, otobüsten istediği durakta inmesini sağlayacak sesli sinyalizasyon sisteminin kurulmasını, işitme engellilerin durakları kullanabilmesi için ışıklı tabelaların konulmasını, ortopedik engelliler için ise rampaların konulmasını istiyoruz. Bu istediklerimiz bir lütuf değil, insanca yaşam hakkımızdır” dedi.

denizli-gorme-engellilerden-imza-kampanyasi-1

ULAŞIM DAİRESİ’NDEN DE DESTEK İSTEDİ
Üç gün devam edecek kampanya kapsamında toplanacak imzaları Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulacaklarını söyleyen Göcen, “Bu kampanyaya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Niyazi Türlü ile Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı avukat Mustafa Gonca’nın da destek vermesini isterim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı