REKLAMI GEÇ

“DENİZ, BAŞARILI OLMUŞTUR”

“DENİZ, BAŞARILI OLMUŞTUR”

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, panele konuşmacı olarak katılan Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, “2010’da Denizlerin ve arkadaşlarını konuşuyorsak, Deniz ve arkadaşları başarılı olmuştur” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2010 Salı, 18:36

Pamukkale Üniversitesi Düşünce Kulübü’nün düzenlediği panelde, Deniz Gezmiş ve arkadaşları anlatıldı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki panele, Deniz Gezmiş’in 66 yaşındaki ağabeyi Bora Gezmiş, 68’liler Vakfı Başkan Yardımcısı Merdan Aslan ile İşçi Partisi MKYK Üyesi Kamil dede konuşmacı olarak katıldı. 616 kişilik salonu üniversiteli öğrenciler tıklım tıklım doldurdu. Salonda yer bulamayan öğrencilerin kimi boşluklarda kimi de ise ayakta paneli izledi.

Bora Gezmiş, her gittiği yerde 68’in efsane kuşağını anlatmasının istendiğini, Amerika’nın 6. filosunu denize döken, bağımsızlık ve demokrasi uğruna mücadele eden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının verdiği mücadelenin başarıya ulaştığını söyledi. 68 kuşağındaki gençlerin birbirine olan bağlılığını, bugünkü gençlerde göremediğini belirten Bora Gezmiş, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, mahkemede söyleyeceği ‘pişmanım’ sözünün kurtaracağını ancak onların bu sözü söylemediğini ifade etti. Bora Gezmiş, “Tek bir ‘pişmanız’ sözü onları kurtarmaya yeterdi. Ama ‘pişmanım’ demedi. Biz babamla, onu teselli etmeye çalışırken, o bizi teselli ediyordu. O güzel çocukları çok özlüyorum. Her geçen sene bu özlemimiz daha da artıyor” dedi. “Eskiden ağlamazdım ama 66 yaşıma geldim artık yaşlandım. Gençken ağlamayan ben, Deniz aklıma gelince ağlıyorum” dedi. Bora Gezmiş ağlarken, salonu tıklım tıklım dolduran öğrenciler de alkışlarla Bora Gezmiş’e moral vermeye çalıştı.

6 Mayıs’ta Ankara’ya gideceğini ancak ondan önce Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin, açtığı gençlik parkında Denizlerin heykelinin açılışına katılacağını belirten Bora Gezmiş, “Türkiye’de ilk kez bir belediye Denizlerin heykelini dikiyor. Orada saat 16.30’da saygı duruşunda bulunacağız. Oradan da Ankara’ya geçeceğiz. İnanın artık o mezarlar bizim mezarımız değil. O mezarlar onu sevenlerin malı olmuş. Geçen yıllarda gittim o mezarın etrafına bant çekmişler, bir görevli de bize tarif ediyor ‘şuradan gireceksiniz, şuradan çiçeğinizi bırakacaksınız, yürüyerek şuradan dolanacaksınız ve mezarı terk edeceksiniz’ diyor. Ben hiçbir şey diyemedim. Her gittiğimde yeni çiçek ekilmiş oluyor. Artık o mezarlar halka mal olmuş, devamlı bakılıyor. Her gelen yeni bir çiçek bırakıyor. Deniz, halkı için yaptığı mücadelenin karşılığını görüyor. 2010’da Deniz ve arkadaşlarını konuşuyorsak, Deniz başarılı olmuştur” dedi.

Merdan Aslan, “Bugün Türkiye’yi yöneten kişi ‘Ben ABD’nin Orta Doğu Projesi’nin eş başkanıyım’ diyen kişidir. Birinci görevimiz, bu eş başkanlık işini durdurmaktır. Türkiye’nin dinamikleri, sosyalist ve devrimci kesimleri kesinlikle bunu durduracaktır” dedi. Kamil Dede de Deniz Gezmiş ve 68 kuşağının davası ve günümüzdeki Türkiye’nin sosyal yapısıyla ilgili görüşlerini aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı