REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu ve Denetimli Serbestlik İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Denizli Barosu ve Denetimli Serbestlik İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Denizli Barosu arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Yapılan işbirliği ile hükümlüler yeniden topluma kazandırılacak ve denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan yükümlülere, baro avukatlarınca seminerler verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Aralık 2017 Perşembe, 09:48

Denizli Barosu, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Yapılan işbirliğince, denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlülere baro avukatlarınca, hukuk bilgisi aile içi şiddet, işlenen suçun mağdurlar üzerindeki etkisi, hukuk okur yazarlığı vb. konularda seminerler verileceği belirtildi.

İşbirliği protokolü Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan ile arasında imzalandı. Başsavcı Yılmaz, Denetimli Serbestlik tedbiri altındaki yükümlülere hukuk bilgisi noktasında farkındalık oluşturmanın kişilerin suçtan uzak durması noktasında önemli olduğunu ve işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baro Başkanı Av. İLHAN ise, Denizli Barosu olarak tüm vatandaşların olduğu gibi hükümlülerinde hukuki konularda bilgilendirilmelerinin yeniden suça bulaşma noktasında önleyici bir faaliyet olacağını, imkanları doğrultusunda yardımcı olabileceklerini belirtti.

Yapılan işbirliğine göre, Denizli’de kamu güvenliğinin sağlanması, mağdura verilen zararın giderilmesi, hükümlülerin yeniden suç işlemelerinin önlenmesi, toplumla iç içe olan hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması için, denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan kişileri hukuki konularda bilinçlendirmek ve bu konularda farkındalık oluşturmak amacıyla hukuki yardım yapılmasını, hukuki konularda kişisel gelişim seminerleri verilmesi amaçlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı