REKLAMI GEÇ

Forum Çamlık’ta “PES” dedirten Atatürk resimleri

Forum Çamlık’ta “PES” dedirten Atatürk resimleri

Forum Çamlık’daki sergide sergilenen resimler, şaşkınlık yarattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinin bulunduğu sergi görenlere “Bu kadar da olmaz” dedirtip, tepkiye neden oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2018 Pazar, 12:21

Forum Çamlık’ta açılan bir resim sergisindeki çalışmalar görenlerin tepkisini çekti. Acemice yapılmış ve ehil olmadığı belli ellerden çıkmış “Atatürk” resimleri, görenlere “Bu kadar da olmaz. Buna nasıl izin verilebilir” dedirtti. Sergideki fotoğraflara tepki gösterenler, sosyal medya paylaşımlarına başladı ve yeni yapılan Atatürk resimlerinin bu tarz sergilere çıkmadan önce ehil kişilerin denetiminden geçirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Resimlerin kimler tarafından yapıldığının değil, önemli olanın Türk Milleti için değişilmez bir değer olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tarz resimlerinin sergilenmesine kimin izin verdiğinin olduğunu söyleyen sosyal medya paylaşımcıları, “Niyet iyi belki ama, özellikle milletimiz için bir değer olan Atatürk resimlerine biraz daha dikkat edilmeli. Resimleri çizenlerin belki suçu yok, o resimlerin sergilenmesine, sergi için izin veren Forum Çamlık yöneticilerine sormak lazım. Sergilenecek görseller şöyle göz ucuyla da olsa hiç mi kontrol etmiyorsunuz? Bir başkası gelse “Nü” fotoğraf sergisi açacağım dese, yada daha ileride bir sergi istese buna da mı izin vereceksiniz” sorularını sordular.

Diğer taraftan sergiyi gezen bazı resim öğretmenleri de, gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken “ Kaş yapalım derken, göz çıkarılıyor” dediler. Konu ile ilgili sosyal medya paylaşımlarında bu tarz resimleri yapanın da, bunu kontrolden geçirip sergilenmesine izin verenin de ve en önemlisinin Forum Çamlık yönetiminin sergilenecek eserler hakkında hiçbir denetim yapmamasının dehşet verici olduğu belirtildi.

Yorumlar

ibram   -  Bağlantı 4 Kasım 2018, 13:22

yapacaksan Atatürkün resmini usulüne uygun yapacaksın resim yapmasını bilmiyorsan bırak elindeki fırcayı boyayı ayıptır yahu bu kadarda olmaz ..!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı